Eladó Brinkmann professzor klinikája

Vágólapra másolva!
Újsághirdetésekben árulják Németországban A klinika című tévésorozatból ismert fekete-erdei épületet, amely harmadik éve üresen áll.
Vágólapra másolva!

Az utolsó bérlő 2005-ben költözött ki az erősen leromlott állapotú ingatlanból. "Nem tudjuk mire használni, ezért úgy döntöttünk, hogy eladjuk" - mondta Gerd Markowetz, a tulajdonos Baden-Württemberg tartományi nyugdíjbiztosító szóvivője.

A Freiburghoz közeli Glottertalban álló hatalmas ház szanatóriumnak épült 1913-ban. Működött benne pszichiátriai és belgyógyászati klinika is, utoljára pedig gyermek- és családrehabilitációs intézet, aztán felépült mellette egy új, modern épületszárny és feleslegessé vált.

Az eladó ingatlan a kórházsorozatban csak a külső felvételek kulisszája volt, a klinika falain belül zajló jeleneteket egy hamburgi stúdióban vették fel. A 73 részes tévésorozat Németországban a ZDF közszolgálati televízión futott a nyolcvanas évek második felében, de még mindig igen népszerű. Egy rajongó például nemrég 18 ezer aláírást gyűjtött össze egy új epizódokat követelő petícióhoz, pedig a főszereplőt, Brinkmann professzort alakító Klausjürgen Wussow több mint egy éve elhunyt. A ZDF 42 országba adta el a sugárzási jogot. Ezzel A klinika, a Derrick-sorozat mögött a mainzi tévétársaság második legnépszerűbb exportcikke.