Régi ismerős a Filmmúzeumon

Vágólapra másolva!
December 8-tól ismét egy szép emlékű, annak idején igen népszerű sorozatot sugároz a Filmmúzeum - tegnap volt az első rész, ma annak ismétlése jön.
Vágólapra másolva!

A Sztrogoff Mihály talán nem érte el a Klinika vagy az Alfa holdbázis népszerűségét, azért igen kedvelt volt annak idején. A Filmmúzeumon most leellenőrizhetjük, hogy még mindig bejön-e ez a világ, hisz a csatorna december 8-tól újra leadja az 1975-ös sorozatot.

A hétrészes Sztrogoff Mihály hétfőnként 20.00-tól kerül adásba, és aki netán lemaradna róla, az is pótolhatja a keddenkénti ismétléssel. A sorozat Jules Verne azonos című regényéből készült, a címszerepet a Kliniká-ból is ismert Raimund Harmstorf játssza.

A film elkészítésében a németeken kívül franciák, svájciak és osztrákok is részt vettek. Miután számos jelenetet Magyarországon forgattak, kisebb szerepekben több magyar színész (egyebek között Madaras József, Horváth Teri, Újlaky Dénes) is feltűnik.

A kalandos, romantikus történet az orosz cár futárjáról szól, aki Moszkvából Ázsia belsejébe tart egy paranccsal, útközben azonban rengeteg veszéllyel kell számolnia.