Vadon János: Alázásról szó nincs

Vágólapra másolva!
Nem vágyik mindenáron a képernyőre Vadon János, a Celeb vagyok, ments ki innen műsorvezetője, aki egyébként A széf kérdésszerkesztője is egyben. Az elmúlt években több csatorna különböző tévéműsorainak háttérstábjában is megfordult már, a tévézők mégis csak pár hónapja ismerik.
Vágólapra másolva!

"A Télapó akciócsoport volt a kályha, amitől elindultam. Az abszurd humorban jeleskedő színi társulattal főleg a Pinceszínházban léptünk fel. A társulat két évig nagyon népszerű volt, de aztán az egók csatájának áldozatául esett. Igaz, nem oszlottunk fel hivatalosan, így éppenséggel valamikor még összejöhet ez az abszurd szabad csapat, aminek azt is köszönhetem, hogy megkerestek annak idején az HBO-tól" - meséli a kezdetekről Vadon János, aki az HBO Mennyi? 30! című stand-up comedy show-jában bukkant fel először a tévéképernyőn. Az ottani produkciója alapján hívták a Z+-ba is, műsorvezető-szerkesztőnek.

Az egykori zenecsatorna nézői például a Zúzdá-t, a Kő kövön-t, az Alter-egó-t, vagy éppen a Fasírt-ot köszönhetik Vadon Janinak. "A Fasírt egy igazi nonkonformista talk-show volt. Építettünk egy proli konyhát hengerelt fallal, Sokol-rádióval, lavórral, viaszosvászon terítővel fedett asztallal, falvédővel. Itt beszélgettem a vacsoravendégeimmel, és közben kajáltunk is: kolbászt, hurkát, főtt tarját, hagymát, savanyúságot, friss fehér kenyeret. Én általában ott is vacsoráztam - elég jóízűen, így a vendégek közül sokan csatlakoztak hozzám. Közben minden kényes téma előkerült, ezért a műsor kicsit előre vetítette a celebcinkelő vonalat."

Vadon Jani természete önmaga szerint sem nevezhető simulékonynak, részben ezért is váltak meg tőle a Z+ vezetői: "Azt mondták, nem vagyok csapatjátékos, én pedig úgy éreztem, hogy nem valósulnak meg az elképzeléseim, és ennek hangot is adtam, mert azt gondoltam, nekem mindent szabad. Addig arcoskodtam, amíg végül kirúgtak, hozzáteszem, jogosan" - foglalta össze a lényeget Jani, aki visszakerült az HBO műsorába, ahol főszerkesztőként dolgozott tovább. A műsor megszűnése után már nem ment minden ilyen simán: "Azt hittem, mindenhol tárt karokkal várnak majd, de hamar szertefoszlottak az ábrándjaim. Másfél évig szinte semmi munkám sem volt, pedig nem riadok meg a fizikai munkától sem, hiszen majdnem tíz évig egy költöztető cégnek is dolgoztam. Szóval akkor édesanyám nyugdíjából és a feleségem könyvtári fizetéséből éltünk. Kemény időszak volt."

A kényszerpihenő után visszatalált a show-businesshez - ezúttal díszletépítőként. Miután a televíziózásnak ezt az oldalát is megismerte, újabb lehetőség adódott: "Először a TV2 Citrom című műsorába írtam jeleneteket, amivel újra beindultak az ilyen jellegű munkáim, és már nem csak szórakoztató jellegű műsorok készítésében vettem részt. Bedolgoztam a Satelit TV-nek, az ATV-nek, a TV2-nek, és az RTL Klubnak is, de nem azért, mert nem találtam a helyem, hanem valahogy mindig kilőtték alólam a lovat, szóval megszűnt a műsorom, és kereshettem magamnak másik pacit, amivel tovább lehetett nyargalni."