Vágólapra másolva!
A nézők már láthatták a Duna TV-n A dibley-i lelkész című angol vígjátéksorozatot - most itt a folytatás, A szerelmes lelkész.
Vágólapra másolva!

A dibley-i lelkész középpontjában a hatalmas termetű és csupaszív Geraldine Granger áll, aki mindennél jobban szereti a csokoládét és a popzenét - ő lép a kis angol falu elhunyt lelkészének helyébe, és ebben a minőségében kell megküzdenie a helyiek előítéleteivel.

A sorozat Angliában óriási közönségsiker lett, így az elvileg utolsó (harmadik) évad végeztével is számos speciális részt ragasztottak még hozzá az alkotók - a 2000-es finálé után még 2007-ben is készültek epizódok.

A Duna TV-n most egy 2006-os karácsonyi különkiadást láthatnak a nézők: hazájában ez is igen sikeres volt, 11-12 millió nézőt vonzott, a főszereplő, Dawn French pedig elnyerte az év legjobb komikája díját.

A magyarul A szerelmes lelkész címet kapott produkció két hatvanperces epizódot takar, melyben Geraldine érdeklődését felkelti egy újonnan Dibleybe költözött úriember, Harry Kennedy (Richard Armitage). A lelkésznő szerelme viszonzásra talál, így a kongregáció tagjai már csak azon vannak, hogy fergeteges esküvőt kerekítsenek "főnöküknek".

A különkiadást egyben adja le a Duna TV január 1-jén, 21.50-es, illetve 22.40-es kezdettel.