Igazi börtönszökést is filmre vettek

Vágólapra másolva!
Hard Time címmel hatórás börtönsorozatot indít a National Geographic csatorna.
Vágólapra másolva!

Georgiai fegyintézetekben forgatott hosszan a National Geographic stábja a közelmúltban, minek az eredménye egy hatórányi dokumentumfilm-reality lett, melyben a rabok mellett szerepet kapnak a fegyőrök is. A csapat olyan szerencsés volt, hogy épp kamerákkal dolgozott a rácsok mögött, amikor két rab szökni próbált - és az egyiknek sikerült is. Az egyik börtön, ahol forgattak, különlegesnek számít: inkább laktanyára hasonlít, és a fegyencekkel is inkább úgy bánnak, mintha katonák lennének, semmint elítélt bűnözők.

A sorozat februárban kezdődik - Magyarországon valamivel később kerülhet képernyőre. Aki nem bírja kivárni, addig vigasztalódhat a Lakat alatt széria Női börtön című fejezetével, mely épp ma este 11-kor kerül adásba ezen a csatornán. A NatGeo a jelek szerint izgalmasnak találja a fegyintézetek világát, mert keddtől péntekig pedig az Amerika legkeményebb börtönei-t nézheti a magyar tévéző.

Az itthon az egyszázalékos ismeretterjesztő csatornák közt szereplő, főképp értelmiségi közönséggel bíró National Geographicnál optimisták a vezetők, mert a világban hat éve folyamatosan nő a nézettség, az elért háztatások száma.