Izgalmas animációs sorozat az MTV-n

Vágólapra másolva!
Január 17-én egy olyan animációs sorozat indul az m2-n, amely Jacques Cousteau ötletei alapján készült.
Vágólapra másolva!

A neves oceanográfus, Jacques-Yves Cousteau egész életét a tengerek kutatásának szentelte, számos új felfedezéssel járult hozzá mai tudásunkhoz. A vizek élővilágáról rengeteg filmet is forgatott, melyek közül a legismertebb A csend világa.

Cousteau kapitány életének fontos része volt tehát az ismeretterjesztés, így nem meglepő, hogy olykor a gyerekekre is gondolt: az ő ötletei alapján (és kvázi főszereplésével) készült el a Jacques Cousteau tengeri kalandjai című animációs sorozat, melynek epizódjai január 17-től szombatonként lesznek láthatók az m2-n.

Minthogy animációs sorozatról van szó, Cousteau kapitány csak rajzolt formában jelenik meg: a hangját egy francia színész, Christophe Malavoy kölcsönzi neki, akit például a Bovaryné 1991-es adaptációjában láthatott a közönség.

Angol nyelvű előzetes:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=AV4AqwRYTEpOmSGC


A 2003-ban készült sorozat célja, hogy a tengerek világát az ifjabb nézőkkel is megismertesse, lehetőleg minél szórakoztatóbb formában. Cousteau kapitány és legénysége ezért minden epizódban veszélyes kalandba keveredik: az első részben óriás polipok nyomába erednek, később pedig egy szentélyre bukkannak egy víz alatti üregben.