Hat friss sorozat az RTL Klubon

Vágólapra másolva!
Az RTL ma ismertette tavaszi műsortervét: nagyobb, költségesebb show-k - mint a Szombat esti láz volt - ezúttal nem lesznek, viszont sok új sorozat kerül este kilencre és tízre. Jön Amerika új kedvence, A mentalista, de a sci-fi hívei is örülhetnek.
Vágólapra másolva!

A napokban térnek vissza a képernyőre az RTL korábbi sorozatai, így a Vészhelyzet a 14. évaddal, a Grace Klinika (4. évad), Dr. Csont (2. évad), CSI: Miami helyszínelők (4. évad), a Cobra 11 (10-11. évad), a Gyilkos elmék (3. évad) vagy a Szökés, az utolsó részekkel. Utóbbit anyacsatornája épp a napokban elkaszálta, erről bővebben itt írtunk.

A sorozatrajongók számára ennél is érdekesebb, hogy milyen premierekkel készül a csatorna tavaszra: megnyugodhatnak, mert heti négy estén is sorozatok lesznek túlsúlyban, főműsoridőben - ahogy az USA-ban sem filmek, hanem szitkomok, drámai sorozatok és reality-k mennek a nagy, országos csatornákon. Az újdonságok közül egy nem is annyira az, hiszen a három Emmy-t nyert és Golden Globe-ra is jelölt, VIII Henrik életével foglalkozó Tudorok-at már láthatták az HBO nézői. Mivel ez történelmi-drámai vonalon fut, így rétegsorozatnak minősül, aligha kerül képernyőre este 11 előtt az RTL-en.

Előkelő főműsoridőben két újonc méreti meg magát februártól. Az egyik A mentalista, melynek semmi köze Uri Gellerhez: egy nyomozós sorozatról van szó, melyben Simon Baker azzal idegesíti nyomozó kollégáit, hogy mindent jobban tud, mindenre hamarabb rájön, különféle hókuszpókuszokat, trükköket bemutatva. Humor mellett vér is akad jócskán, illetve egy részeket összekötő szál is (akárcsak a Dexter-nél), itt például egy Red John nevű, különösen szívós sorozatgyilkos áll a túloldalon, őt keresi Patrick Jane, akit közben súlyos emlékek nyomasztanak. A fordulatos krimi az USA-ban a 2008-2009-es tévés idény egyik nagy nyertese, növekvő nézettséget produkál.

Ehhez hasonlóan a kilencórás sávban küzd majd A terminátor: Sarah Connor krónikái (Terminator: The Sarah Connor Chronicles) mely a moziban is látott filmekre támaszkodik, időben a második és a harmadik közé helyezve magát. Akárcsak az előző, ez is elég friss, 2008-ban indult az Egyesült Államokban is. Anya és fia (Lena Headey és Thomas Dekker) közt a valóságban csak 14 év van, de ez nem zavarhatja a sci-fibe hajó akciósorozatokat, így robbanásokat, autósüldözéseket és folyamatos meneküléseket kedvelő tévézőket, mert mozifilm igényével elkészített sorozatot kap.

A terminátor: Sarah Connor krónikái

A Túsztárgyalók (Standoff) 2006-ban mutatkozott be, de 2007-ben búcsúsra kényszerült, csak 18 epizód készült belőle. A sztoriban Ron Livingstone (Matt) és Rosemarie DeWitt (Emily) túszejtéses akciónál avatkoznak be, s miközben megpróbálják mások életét megoldani, a saját kapcsolataikkal nem törődnek eléggé.

A rejtély címmel került az RTL-re a Fringe, egy misztikus-nyomozós sorozat JJ Abramstől, aki a sorozatgyártásra nagy hatással bíró Lost szülőatyja is egyben, tehát egyféle garancia. A sztorik itt-ott az X-Akták-ra hasonlítanak, különleges, furcsa eseteket kell felgöngyölítenie az FBI-os főszereplőnek és két civil segítőjének. Tavaly október elején a sorozat megkapta a teljes, első évados, tehát 22 részes megrendelést.

Fringe - A rejtély

Jön még a csatornára februárban a Damages, a magyar címével A hatalom hálójában, melyben a jól ismert Glenn Close (Végzetes vonzerő, Veszedelmes viszonyok, 101 kiskutya) látható, mint határozott és gátlástalan ügyvédnő.