Új útifilmsorozat az MTV-n

Vágólapra másolva!
Hétfőn indul az m2-n a Színes városok című útifilmsorozat, amely a Föld legkülönfélébb helyeire kalauzolja el a nézőket.
Vágólapra másolva!

A legkülönfélébb helyek alatt tizenhárom várost kell érteni, melyek mindegyikét egy-egy adásban mutatja be a japán sorozat. A produkció különlegessége, hogy a jól ismert nagyvárosok mellett pár eldugottabb hellyel is foglalkozik, amelyek valamely okból felkelthetik az utazók figyelmét.

Rögtön az első epizódban egy ilyen városkával, a Kínában található Feng Huanggal ismerkedhetnek meg a nézők: a település "ékszerdobozként bújik meg a csodálatos természetben, egy rohamosan fejlődő világ régmúltat idéző, máig háborítatlan örökségeként" - olvasható az MTV ismertetőjében.

A második rész már az ausztrál nagyvárossal, Sydneyvel foglalkozik, a továbbiakban pedig a hagyományokat a modern létformába oltó Tunisz és a Baltikum legnagyobb városa, Riga is bemutatkozik. A sorozat készítői többek között Kanadába, Skóciába, a perui Cuzcóba és a norvégiai Bergenbe is ellátogattak, hogy némi ízelítőt adjanak az ottani hangulatból.

A Színes városok nyitó epizódja január 26-án 19.05-től látható az m2-n, a további részeket pedig hétköznaponként, nagyjából ugyanebben az időpontban (olykor 19.00-tól vagy 19.10-től) küldi adásba a csatorna. A műsort HD-ben láthatják a megfelelő készülékkel rendelkezők.