Vágólapra másolva!
Az NBC berendelt egy családfakutató műsort, melyben a Szex és New York sztárja, Sarah Jessica Parker is az ősei nyomába ered.
Vágólapra másolva!

Áprilisban indul az Egyesült Államokban a Who Do You Think You Are? című genealógiai show, amely szakértők segítségével próbálja meg felgöngyölíteni egy-egy híresség családfáját. A produkció eredetileg Nagy-Britanniából származik, ahol idén már a hetedik szezonját kezdi.

A brit eredetiben olyan hírességek mentek őseik után, mint Jeremy Irons, John Hurt vagy éppen Jerry Springer, aki például Auschwitzba is ellátogatott a műsor szerkesztőivel, mert felmenői közül sokan vesztették ott életüket.

Az alapkoncepció szerint ugyanis - miután profi genealógusok megrajzolták a családfát - a hírességet egy nagyszabású show keretében szembesítik az eredménnyel: a "leleplezés" viszont nem egy stúdióbeszélgetés keretében, hanem autentikus környezetben történik. A sztárok így némi képet kaphatnak őseik közvetlen környezetéről, egykori életviteléről.

Az amerikai változat is felkeltette a hírességek, főként a színésznők érdeklődését: egyelőre a Szex és New York főhőse, Sarah Jessica Parker, a Jóbarátok Phoebe-je, Lisa Kudrow, illetve Susan Sarandon (Az eastwicki boszorkányok, Ments meg, uram!, Alfie) jelentkezett a műsorba.

Kudrow nem csak vendégként lesz jelen, hisz az adás részben az ő produkciós cégén, az Is or Isn't Entertainmenten keresztül valósul meg.