Vágólapra másolva!
Február 2-án kalandfilmsorozat indult a Filmmúzeumon Arsene Lupinről, a legendás szélhámosról.
Vágólapra másolva!

Arsene Lupin híres kalandor, aki nem mindennapi személyiséggel rendelkezik: Robin Hood nagylelkűségét, Sherlock Holmes éles eszét és Don Juan csáberejét egyaránt magáénak tudhatja. Előtte nincs zárt ajtó (hisz képes betörni bárhova), és ha rajta múlik, egyetlen titok sem marad megfejtetlenül.

Kalandjait 1905-ben kezdte el papírra vetni Maurice Leblanc - a történeteknek olyan sikerük lett, hogy többen azt feltételezték, Lupin nem is kitalált személy, hanem valóban létezik. Nem csoda, hogy a könyvek nyomán több filmes és tévés feldolgozás is született, legutóbb 2004-ben készült egy francia kasszasiker.

A Duna TV-n tavaly láthattuk az 1989-es Arsene Lupin visszatér-t, a Filmmúzeum pedig egy 1971-es, huszonhat részes soozatverziót tűzött műsorára, mely nyolc ország koprodukciójában valósult meg. A széria egyszerűen az Arsene Lupin címet viseli, a főszerepet pedig Georges Descrieres játssza, aki a hatvanas években A három testőr több filmváltozatában alakította Athost.

Az Arsene Lupin nyitóepizódja február 2-án 19.00-tól ment a Filmmúzeumon, a további részeket pedig hétköznaponként ugyanebben az időpontban küldi képernyőre a csatorna.