Csinos pultoslányok, szenvedő Mónika

Vágólapra másolva!
Az első adásnapot leszámítva a hetet Joshi Bharat nyerte a délutáni sávban az évek óta legyőzhetetlennek tűnő Mónika show ellen. Ideiglenes fellángolásról van szó, vagy Erdélyi Mónika untatja már a nézőket? Az RTL mindenestre három új sorozatnának korrekt nyitásával és Fábry jó nézettségével vigasztalódott.
Vágólapra másolva!

Az év 6. hetében hajszálra egyformán teljesített a TV2 és az RTL Klub (44,2 százalékot vittek el ketten), de mivel utóbbi főműsodidőben jóval erősebb, előbbinek inkább a délutáni sáv jut. A teljes lakosságnál az MTV 10,4 százalékot jegyezhetett fel. A fiatalabb nézőknél az RTL Klub nyert, 23,6 százalékkal, 1,8 százalékponttal előzve meg a TV2-t. Főműsoridőben nem volt pardon, ott 5,4 százalékpont a csatorna előnye a TV2-vel szemben.

A négy legnézettebb műsort az RTL szállította (Vacsoracsata, Barátok közt, Híradó, Fókusz), a Top 10-be a TV2 négy műsorral fért be. Fábry közel negyven százalékkal ment, érdemes csinos pultoslányokat mutogatni, Joshi Bharat pedig 12., ami korrekt, hiszen nem az esti órákban megy, mikor amúgy sokkal többen tévéznek. Az MTV most hat műsort tudott delegálni a Top 30-ba, a Kékfény és a lottósorsolás izgatta különösebben a nézőket.

A kereskedelmi célcsoportnál a Ha igaz volna című TV2-n vetített film nyert, a Cobra 11 igen előkelő helyen zárt, és - bár voltak jobb napjai - dobogón maradt a Barátok közt is. Az új sorozatok közül 30 százalék körüli, jónak számító eredménnyel mutatkozott be a Mentalista, és a Terminator - Sarah Connor krónikái, de a Túsztárgyalók 28,2 százaléka sem rossz. Majdnem fél 11-kor kezdte viszont a TV2 a Rúzs és New York első részét, ráadásul egy Szültetett feleségek-ismétlés vezette fel, így nem is érdemelt 21,2 százaléknál többet.

Érdemes még pár szót szólni a délutáni csetepatékról, ugyanis mindig érdekes, ha egy bejáratott, hosszú évek óta megnyugtató számokat hozó, sőt, legyőzhetetlennek tűnő talkshow új ellenfelet kap. Az első nap Mónika még verte az új sávban helyét kereső Joshi Bharat-ot, utána viszont négyszer simán nyert a jövevény, azaz a TV2 a délutáni sávot ötből négyszer elvitte. Ez akkor lett volna még nagyobb siker, ha hozzásegíti közben a Tények-et egy látványos erősödéshez: a hírműsorok közt - a célcsoportban - azonban az RTL-es híradó volt a nézettebb, a TV2 csak vasárnap nyert a Tények-kel.

Top 30, 18-49

Minden műsor a legnézettebb adásával szerepel!

Forrás: [origo]

Forrás: AGB Nielsen