Nem csökkentik az RTL Klub és a TV2 koncessziós díját

Vágólapra másolva!
Az Országos Rádió és Televízió Testület 2009. február 11-i ülésén elutasította a TV2 és az RTL Klub műsorszolgáltatási díjcsökkentési kérelmét.
Vágólapra másolva!

A két nagy televíziós társaság másodszor kérte a díjcsökkentést, amit az ORTT tavaly december 3-án egyszer már elutasított. "A jelenlegi jogszabályi környezetben nem teljesíthető a kérés" - indokolták akkor a médiahatóság munkatársai a döntést arra hivatkozva, hogy a digitális átállásról szóló törvény 2007. végi módosítása díjcsökkentési stopot és frekvenciamoratóriumot rendelt el. Mai ülésén az ORTT újfent elutasította a TV2 és az RTL Klub műsorszolgáltatási díjcsökkentési kérelmét.

A testület ugyanakkor jelzi, hogy nyitott a reklámpiaci folyamatokra épülő eredménykimutatások, összehasonlító elemzések, szakértői véleményekkel alátámasztott műsorszolgáltatói érvek vizsgálatára s azok egyeztetésére. A testület rögzíti, hogy ennek során a médiapiaci hatások, folyamatok objektív értékelése az egyenlő elbírálás elvének érvényesítésével történhet - áll az ORTT közleményében.

A testület az RTL Klub műsorszolgáltatási szerződésének módosítására irányuló kérelmét továbbra is támogatja, és szakértői egyeztetéseket javasol.