Két Korda György vezette a TV2 pókerműsorát

Vágólapra másolva!
Péntek éjjel furcsamód két Korda vezette a TV2 pókerműsorát: az igazi lelkes volt, tett hozzá valamit az amúgy felejthető élményhez, a másik, az imitátor pedig teljesen indokolatlanul utánozta az önmagát amúgy is jobban hozó, korosodó táncdalénekest. Nacsa humoristának nemhogy jó beszólása nem volt, semmit nem adott a műsorhoz, Bódi Guszti pedig hisztizett egy keveset, de sajnos igaza volt.
Vágólapra másolva!

"Hazudtál Gusztávom! Mutasd a semmit, Gusztikám!" - rikoltozta vígan Korda György, és ezzel már ő volt a legjobb a TV2 péntek éjjelre tett pókerműsorában, megbízhatóan hozta magát, és őszintén lelkes volt, mint ki plusz ászt talál ingujjában.

Párja, Nacsa Olivér szinte láthatatlan, súlytalan volt, és kiderült, épp annyira szórakoztató, mint Björköt hallgatni egy bánatos, novemberi, esős vasárnap (ha a vágás során tűntek el őrületes poénjai, akkor az még nagyobb baj). Vele már egy ideje nem tud mit kezdeni a csatorna, és most sincs a helyén, mert minden tevékenysége kimerült abban, hogy a mellette ülő Kordát utánozza (pedig a táncdalénekes jobban hasonlít önmagára), ráadásul a Korda-paródiát már előadta úgy ötvenszer, öt év alatt. Nacsa egy gyenge pillanatában Anettkát is imitálta: rosszabb, mint béna blöffel bebukni mindent mondjuk Molnár "VV majd Nagy Ő" Anikó ellenében.

Elindult tehát a rettentően jól eldugott, éjjel fél tizenkettőre tett celebes póker a TV2-n, ami a képtelen időpont ellenére megkapta a promóciót, hiszen a színes lapokban volt szó Mester Tamás sértődött kivonulásáról, illetve a napszemüveges, fukszokkal kellően felszerelkezett, fekete-ezüstös felsőben feszítő Bódi Guszti duzzogásáról. A korábban a Hal a tortán-ban jó pénzért fakanalat forgató, levest szürcsölgető celebek ezúttal kártyát kaptak a kezükbe. Hogy mennyire fontos a szerencse a játékban, az abból is kiderült, hogy az elején a népviseletbe öltözött Ibolya néni, a veresegyházi asszonykórus tagja állt nyerésre, Bódi Guszti izzadt is csinos kalapja alatt, nyilván szégyen lett volna egy szabályokat is épp megismerő amatőrtől kikapni.

A TV2 Győzikéjéről szólt amúgy az első adás, napszemüvegre olvasószemüveget húzott, s míg neki a lapokat, ő az észt osztotta, sorra kinyírva a játékba hívott nőket. Utóbbiak Balázs Klárinál gyűlte össze csacsogni egyet, volt ott olyan zűrzavar, mint a rosszemlékű Vitriol című műsorban, mikor mindenki egyszerre mondta a magáét, teljes közönyt mutatva más véleménye iránt. Janicsák István imázsának viszont jót tett a pökhendi, 15 milliós partikról hencegő Guszti közelsége: mellette, vele összehasonlítva kifejezetten rokonszenvesnek tűnt. A két férfi maradt végül, s hiába állapította meg a Z'Zi Laboros, hogy ellenfele túl nagy arccal játszik, és kiismerhető lett ("ha azt mondja, nincs jó lapja, akkor jó lapja van"), Bódi jutott tovább az első körből.

Anettka és Guszti szép kettőse

A műsor első fele kapkodósra sikerült, sok leosztás, sietős játékok, gyors vágások következtében az amúgy is álmos, koncentrálni már csak nehezen tudó nézőnek nem jutott ideje arra, hogy analizálja a helyzetet, értelmezze, kinél milyen lapok vannak, tud-e sort csinálni belőle, vagy milyen lapok jöhetnek jól egyes játékosoknak. Talán praktikusabb lenne ugrani akár tíz perceket is, kevesebb leosztást mutatni, bővebb - és mindenképp szellemesebb - magyarázattal, mert így épp a Sport TV-n látott feszültség vész el. Az sem volna hátrány, ha a műsor elején rendesen elmondaná egy hang, hogy a flöss erősebb-e, vagy a full, ugyanis nem vagyunk benne biztosak, hogy minden magyar tévéző tudja a megfelelő sorrendet, hiszen a régióban, hol a svindli ma is nagyon menő, a SZOT-üdülőkben az ulti, a römi, a makaó és a csapd le csacsi! ment, nem a texas hold 'em.

A műfaj persze nem hazai, több hasonló, külföldi műsor volt már. A Bravo csatornán a Celebrity Poker Showdown-ban persze igazi sztárok ültek az asztal köré, mint David Schwimmer (Ross, a Jóbarátok-ból), Carrie Fisher (Leia hercegnő, a Csillagok háborújá-ból) Ben Affleck, Martin Sheen, Lauren Graham a Szívek szállodájá-ból, Matthew Perry, szintén a Jóbarátok-ból, vagy Dennis Rodman, Macaulay Culkin, Meat Loaf. A TV2 persze önhibáján kívül kénytelen hazai celebekkel szórakoztatni, ez van nekünk: kérdés, mennyire hozza lázba a nézőt a kártyázó Anettka, vagy a kedvesen mosolygó, lapjait gyűrögető Novák Heni, a Jóban Rosszban szereplője. A Celebrity Poker Showdown amúgy 2003 és 2006 közt futott az USA-ban, a pókerláz pedig elért Magyarországra már vagy két éve, a Sport TV-n régóta megy, így rejtély, miért várt a TV2 és a Viasat3 ilyen sokat azzal, hogy elindítsa saját műsorát.