Vágólapra másolva!
Természetes, hogy a rajzfilmekben sokkal szürreálisabb figurákkal találkozhatunk, mint a sorozatokban, hisz itt a bonyolult trükkök helyett néhány tollvonással meg lehet oldani a furcsa kinézetet, élővé lehet tenni egy-egy jellegzetes külső jegyet. Cikkünkben igazán beteg, bizarr vagy szimplán meghökkentő alakokból válogattunk, persze teljesen szubjektív alapon.
Vágólapra másolva!
South Park Studios
South Park Studios

Kula bácsi

Egy efféle lista összeállításakor elsőként jut az ember eszébe a South Park ünnepi kakija, hisz kevés betegebb dolgot tudunk elképzelni, mint hogy egy szardarab karácsonyi dalokat interpretáljon - erre valószínűleg Sade márki is elismerően bólintana. Kula bácsi (eredeti nevén Mr. Hankey) minden szenteste előmászik a vécéből, hogy megajándékozza azokat a gyerekeket, akik sok rostos ételt ettek az év során, és közben elénekel pár ünnepi számot. Létezéséről először csak a South Park-i gyerekek egyike, Kyle tud, de aztán - egy félresikerült betlehemes játék után - mindenki előtt megjelenik.

* * *

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Lapeno Enriquez

Hiperlaza, szexista lény, egy békaszerű plüssképződmény, és csalunk egy kicsit, mivel nem rajzolt figura, hanem báb. Ezért a megállapításért hamar képen törölne ez a brazíliai születésű, Fur TV-s sztár (ki itthon a Music TV-n népszerűsködik mostanság). Stílusát imádják a nők, a tanulságos kisfilmekben, ruhás szex közben is látható a virgonc, napszemüveges, brazil(os) pólóba bújt kozmopolita fickó, aki mellesleg DJ is. Van, hogy szexterápiára kell járnia, mert nem tudja kielégíteni huzamosan öt (valódi, hús-vér) barátnőjét ugyanazon a délelőttön -, de a kurzust vezető (szintén igazi) nőt is megőrjíti. Ez még egy jobb rész, ugyanis valamivel szigorúbb epizód készült arról, hogy Fat Ed haverja gondokkal küzd, fájdalmai vannak, így Lapeno tesz egy expedíciót a cimbora végbelében. 2004-ben született, nyolc rész készült vele.

* * *

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

László

A László tábor egy rendhagyó rajzfilmsorozat, amelyben egyik főszereplője, egy László nevű lény (aki egy derűlátó, energikus brazil pókmajom), valamint csereberekbeli tábori pajtásai fura és vidám tábori világról tudósítanak. A Babcsíra-csapat rendszerint azért jön Csereberekbe, hogy gyakorolja a csomókötést, és megtanulja, hogy a "Babcsíra-csapat törvényeinek" engedelmeskedni kell. Csereberek lakói azonban boldogan alkalmazkodnak a jól bejáratott napirendhez, melyet Agancsos Lumpusz Alvin, a sértődékeny és mindig lehangolt jávorszarvas és állandó társa és segítője, Csigábor meztelen csiga igazgat minden következetességet nélkülözve. A László tábor alkotója és producere, Joe Murray számos gyerekkönyv szerzőjeként és illusztrátoraként lett ismert. A László tábor a Kaliforniában lévő, burbanki Cartoon Network Studióban készült, és szerintünk használtak tudatmódosító szereket a karakterek kidolgozásakor.

* * *

Cartoon Network
Cartoon Network

Képzeletbeli barátok

Amilyen bárgyúak a Pindúr Pandúrok figurái, annyira ötletes az alkotó, Craig McCracken másik sorozata, a Fosterék háza képzeletbeli barátoknak. Miután - a címnek megfelelően - képzeletbeli barátokról van szó, a szereplők kinézetének tényleg csak a képzelet szab határt. A megunt barátok menedékhelye olyanoknak ad otthont, mint Bumm, a félkarú, csápszemű kosaras, Eduardo, a félős bika vagy a képen látható, madárszerű Coco, aki csak annyit tud mondani, hogy kokó (igaz, ezt mindig más hangsúllyal teszi, akárcsak Dömdödöm A Négyszögletű Kerek Erdő-ben), emellett színes tojásokat tojik, melyekben mindig akad valami meglepetés.

* * *

Nickelodeon
Nickelodeon

A szörnyek

A képzeletbeli barátok hadához hasonló színes társaság verődött össze Csupó Gábor (az amerikaiaknak: Gabor Csupo) egyik sorozatában, a Jaj, a szörnyek!-ben. A történet középpontjában ifjú szörnyek állnak, akik a Szörnyakadémián, félelmetes tanároktól próbálják elsajátítani az ijesztgetés trükkjeit. A legelképesztőbb figura közülük Büdi, aki a kezében tartja a saját szemgolyóit (amik így persze rendre elgurulnak), bozontos hónaljszőre pedig iszonyú szagot áraszt - kalandjaiban hű társa Pálcika és Füli, vagyis egy csíkos, rúzsos szájú kukac és egy nyúlszerű izé.

* * *

Kakukkfölde lakói

Még egy ütődött csapat, aminek tagjai a bizarrtól inkább a szürreális felé húzódnak, egyfajta LSD-s tripélményt adva ezzel a nézőknek: bizony, a Jamie és a csodalámpá-ról van szó, ahol a főszereplő kisfiú egy másik világban, Kakukkföldén tölti az éjszakáit - amúgy a csodaországos Alice modorában. Miután a csodalámpával lyukat vág szobája padlójába, majd lecsúszik egy csúszdán, Jamie-t olyan alakok fogadják, mint a kerekeken guruló, gumibotját olykor megzabáló Megvagy hadnagy, a repülő tengeralattjáróval közlekedő Szám bácsi, vagy Fonák Tamás, a macska, aki mindent fordítva csinál.

* * *