Happy Town

Ha már említettük a hasonló sorozatokat, akkor vajon akad-e olyan olvasó, akinek ne a Twin Peaks jutna eszébe a Happy Town-ról, mely ahogy a címben is szerepel, egy boldog kisvárosról szólna, abban játszódna, ha meg fog tetszeni a készítők által megálmodott forgatókönyv tévés verziója az ABC csatorna főnökeinek. Erre nagy esély van, hiszen a pilot kétórás lesz, vagyis nem csak 42 perc áll majd rendelkezésére az íróknak, hogy megismertessék a karaktereket és felvázolják a nézőknek a rejtélyt, s hogy mi várható a sorozatban.

A történet krimis színezetét egy régi, páréves emberrablás-sorozat teremti meg, melynek lecsengése után az idilli kisvárosban jóformán megszűnik a bűnözés. Azonban a békés időknek egyszer vége szakad, galád tett riogatja a népet, veri fel a kisvárosi csendet, mely mindent és mindenkit megváltoztat.

Caprica

A nagyon várt sorozatok egy része most kerül először képernyőre, és vadonatúj próbálkozásnak számít, de akadnak olyan szériák, melyek bírnak valamiféle előzménnyel. Többek között ilyen a Caprica is, mely cím hallatán több Csillagközi romboló (Battlestar Galactica) rajongó is felkapja a fejét.

A Caprica természetesen napokban befejeződő BSG folytatása, illetve előzménysorozata lesz, bár közel sem annyira a sci-fis, űrhajós vonalat ültetik át az 50 évvel korábban játszódó történetbe, hanem a politikai-vallásit, de persze a nézők meg fogják ismerni azokat az eseményeket és előzményeiket, melyek elvezettek a Battlestar Galactica fő konfliktusáig. Bár a sorozat még jó ideig nem fog Amerikában sem képernyőre kerülni, a felvezető filmet már tavasszal meg lehet rendelni DVD-n a külföldi online áruházakból.

NCIS-spinoff

Az NCIS nem csak Amerika, hanem Magyarország egyik legnézettebb sorozatának számít, így nem meglepő, hogy az amerikai CBS csatorna rá akar duplázni a sikerre, és egyfajta leágazást készít neki a Helyszínelők-szériák mintájára. Ebben rejlik azért némi pikantéria, hiszen az NCIS maga is egy spinoff, annak idején a JAG egyik epizódjában mutatkoztak be a nézők előtt az NCIS-szereplők.

Az új NCIS-sorozatról egyelőre nem sokat tudni, az azonban biztos, hogy ha csak az eredetit nézők háromnegyede meg fogja tekinteni, akkor sikerre számíthat. Mint ahogy a szereplők névsorából is látszik, hogy sikerre van ítélve, hiszen mind Chris O'Donnell, mind LL Cool J neve jól cseng Hollywoodban, bár utóbbi zenei pályájával még nagyobb ismertséget szerzett. Az új NCIS-csapat az eredeti sorozat 6. szezonjának egyik részében fog bemutatkozni, s ha ez jól sül el, akkor mérget vehetünk a második NCIS-sorozat eljövetelére.

Gossip Girl-spinoff

Az idehaza könyvformában is megjelent Pletykafészek (Gossip Girl) sokak szerint jelenleg Amerika legmenőbb, legtrendibb tinisorozatának számít. A New Yorkban játszódó széria ugyanis nem elég, hogy menő és magukat menőnek tartott fiatalokról szól, hanem erre a képre a készítők rá is erősítenek a menő ruhákkal, jelmezekkel, a menő aláfestő zenékkel. Kell-e mondanunk, hogy a sorozatot készítő Josh Schwartz (Narancsvidék) is generációjának egyik legmenőbb tévés írója, így nem csoda, ha a Gossip Girl leágazásának is írója lesz.

Azonban a spinoff érdekessége, hogy nem az eredeti sorozat egy szereplőjét fogja követni - illetve de, azonban mindezt a múltban. Ugyanis az új sorozat az eredeti széria egyik anyukájának, Lily van der Woodsennek a gyerekkorát fogja feldolgozni a Pletykafészek stílusában, a 80-as évek zenéivel és jelmezeivel, minden bizonnyal bloggeres narráció nélkül.

Melrose Place

A spinoffok mellett egy feldolgozás-sorozat is helyet kapott a tíz leginkább várt széria között, még akkor is, ha az ember él a gyanúperrel és már előre leírja az új Melrose Place-sorozatot abból kiindulva, hogy a CW csatorna idei feldolgozása-modernizálása, a Beverly Hills 90210-et újragondoló 90210 sem robbant különösebbet, hiszen a sokak érdeklődését kiváltó első rész után visszasüllyedt a szürke eminenciások közé, az adó egyik tucatsorozata lett.

Hogy hasonló sors vár-e az új Melrose Place-re, nem tudni, de a siker szempontjából sokat fog számítani, hogy mely régi karaktereket sikerül visszahozni főszereplőnek - vagy, mint a 90210 esetében, epizodistának. Egy biztos, a 90-es évek másik tinisorozatának (ami nem tinikről szólt, de tiniknek) a feldolgozása is sokakat érdekelni fog, kérdés, hogy lesz-e annyira újszerű a történet, hogy a kíváncsi tekintetek a második részre is visszatérjenek.