Csütörtökön indult a Comedy Centralon az Emberre támadt az eb, álreality egy híradóstáb mindennapjairól.

Nincs könnyű dolga egy olyan tévéstábnak, melynek nap mint nap egy szűkebb terület, mondjuk egy kisváros történéseit kell a nézők elé tárnia. Gondban van a Spokane-i televízió négyfős hírstábja is, hisz általában több a műsorideje, mint amennyi hírt össze lehet vadászni a környékről.

A lelkes csapat azonban nem adja fel: van, hogy szokatlan tálalással tupíroznak fel egy eseményt, máskor pedig saját maguk kreálnak híreket, egyikük például arra is vállalkozna, hogy felgyújtja az állatkertet - csak hogy akadjon valami sztori.

Comedy Central

Az eredetileg Dog Bites Man címet viselő Emberre támadt az eb érdekessége, hogy - afféle (ál)realityként - nemcsak előre megírt jelenetekből áll: tulajdonképpen csak a stáb tagjai színészek, a sorozatban látott többi ember a forgatás során azt hitte, hogy egy valódi híradós stábbal van dolga, és ennek megfelelően próbált komolyan válaszolni a hülyébbnél hülyébb kérdésekre.   

A széria 2006-ban futott az amerikai Comedy Centralon, február 26-tól pedig a magyar testvércsatornán is látható: az Emberre támadt az eb csütörtökönként 18.00-tól jelentkezik dupla epizódokkal, az ismétlést másnap 23.30-tól csíphetjük el.