Vágólapra másolva!
Múlt héten egy ismételt Született feleségek-epizód sikere jelentette a Terminator: Sarah Connor krónikái magyarországi bukását, tehát Bree és Lynette írták alá John Connor halálos ítéletét. A hetet ettől még az RTL nyerte, erős volt a szappanopera és a Vacsoracsata.
Vágólapra másolva!

Az év 9. hetében csak 0,7 százalékponttal verte, a 22,5 százalékot elért RTL Klub a TV2-t, volt már ennél sokkal nagyobb differencia is. Az MTV műsorát tíz tévézőből átlagosan egy nézi. A kereskedelmi célcsoportban jóformán értelmetlen az MTV eredményét vizsgálni (5,1 százalékos közönségarány), itt persze az RTL és a TV2 vitézkednek: előbbi 3,4 százalékponttal vezet. A Viasat3 a teljes lakosságnál 4,5, az ötven alatti felnőtteknél pedig 6,3 százalékot ért el a múlt héten.

A legnézettebb műsor újfent a Barátok közt volt (holott mostanában gyakran csak harmadiknak ért be heti összesítésben), második lett a Vacsoracsata, harmadik a Fókusz, amiből látható, hogy este hét és kilenc közt nemigen talált fogást a TV2 a riválison. Utóbbi csatorna inkább Joshi Bharat teljesítményének örülhet, ötből négy délutánt nyert a műsor. A harmincas listán öt MTV-s műsor van, a Kékfény volt az egyetlen, ami egymilliónál több nézőt érdekelt.

A kereskedelmi célcsoportban egy akcióvígjáték nyert Berényiék és a táplálkozó, RTL-közeli celebek előtt, a TV2 legjobbja a Napló volt, de ez is kikapott a Cobra 11-től. A sorozatok közt a német rendőröket az NCIS és a New York-i helyszínelők csapata követi, miközben a Született feleségek ismétlése kinyírta a Terminator-t. Visszatért a héten a 10! Sztár, de ha huzamosan 23 százalékot ér csak el, akkor nem valószínű az őszi folytatás. A Viasat 3 legjobbja a Miami helyszínelők volt, közel 300 ezren figyelték a célcsoportból.

Top 30, 18-49 évesek

Minden műsor a legnézettebb részével szerepel

agb nielsen

Forrás: AGB Nielsen