Megnyugodhatnak a Hősök rajongói

Vágólapra másolva!
Biztosan lesz negyedik évad, közölték az NBC részéről. Bár teljes lakosságban csökken a nézettség, 18-49-ben elég jól tartja magát - ráadásul külföldön is kedvelik, jól eladható portéka.
Vágólapra másolva!

Az NBC csatorna szórakoztató tartalmaiért felelő Angela Bromstad közölte a jó hírt a Hollywood Reporterrel, miszerint a sci-fi műfaját kedvelők által favorizált Hősök visszatér a 2009-2010-es tévés idényben is. A második évad rövidre sikerült a forgatókönyvírók 2008-as sztrájkja miatt, a harmadik 23 epizódosnak ígérkezik, a negyedik menet pedig előreláthatólag 18-20 részből áll majd.

Az aggodalmak ugyanakkor nem voltak teljesen alaptalanok, ugyanis sokan fordultak el a sorozattól: volt, akiket az időutazások zavartak meg, mások pedig azt nem értették, minek hoznak még be újabb, különleges képességekkel bíró embereket, ahelyett, hogy a már meglévő tucatnyi "hős" kalandjait bontanák ki jobban az írók. A nézettség erősen esett a teljes lakosságban, de a 18-49-es célcsoportnál viszont az Office mellett erős a csatornán belül, így várhatja a folytatást.

Másik ok, amiért érdemes életben tartani Claire-t és társait, mert szinte biztos, hogy a Day One néven futó projekt 13 részes megbízást kap: ezt a szintén fantasztikus tematikájú sorozatot pedig jól vezethetné fel az elé biggyesztett Hősök, azaz a nézők automatikusan tudnák, ha hétfő, akkor sci-fire lelnek a csatornán. A nemzetközi siker is okot ad a bizalomra, hiszen a sorozatot ismerik számos országban, Japánban, Kínában és Oroszországban is kedvelik.