Vágólapra másolva!
A gyermeksztárok szavatossága gyakran kiszámíthatatlan, mind idehaza, mind külföldön számos fiatal, televíziózásban utazó celeb tűnt már el a paparazzók elől - vagy vált teljesen érdektelenné. Ennek a jelenségnek számos oka lehet: elvesztik a rajongás tárgyát képező ifjú bájukat, beskatulyázzák őket legsikeresebb szerepükbe, vagy szimplán nyugalmasabb életre vágynak. Akadnak olyanok, akik pár év kihagyás után hirtelen visszakerülnek a reflektorfénybe (például Joshua Jackson, A Dawson és a haverok Peacey-je éppen a nagy költségvetésű Rejtély-ben tért vissza diadalmasan), egyesek azonban vagy képtelenek megismételni korai sikerüket, vagy végleg eltűnnek a showbizniszből. Öt gyerek a múltból.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Melissa Gilbert

Melissa Gilbert gyakorlatilag színészi tapasztalat nélkül, kilencévesen jelentkezett az A farm, ahol élünk egyik szerepére, és olyan megnyerőnek bizonyult, hogy 500 másik versenyzőt utasított rögtön maga mögé. A megható sorozatban kilenc évadon keresztül alakította Laura Ingalls karakterét, így cseperedett fel szeplős kislányból igazi nővé. A jelenleg is csupán 45 éves nő a moziiparban nem futott ugyan be, de a Kés/alatt és a Hetedik mennyország epizódszerepei mellett nagyjából 30 tv-filmben is láthatták.

Hol jár most? 2001 és 2005 között az amerikai film- és televíziós színészek egyesületének volt az elnöke, és jelenleg is több tv-filmje van előkészületi státuszban.

Sorstársak:A mi kis farmunk meglehetősen szapora családjából egyetlen gyerek tudott csak továbblépni, Patrick Labyorteaux a JAG-ben alakította Bad Roberts karakterét.

Érdekesség: Melissa Gilbert tinédzserként az akkoriban szintén fiatal Tom Cruise-zal randizgatott.

----------------------------------------

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Spáh Károly és Spáh Dávid

Spáh Károlyt és Spáh Dávidot a Família Kft. című hazai sorozatból ismerheti a fél ország. A széria zárását követően szinte pillanatok alatt eltűntek a köztudatból, ám közel sem hagytak fel a filmezéssel, csupán átálltak a kamera másik oldalára. Dávid több, sikeres rövidfilmet forgatott (például a mostanában látható zseniális Fordítva fűződik a nevéhez), és rendezőasszisztensként működött közre többek között az Üvegtigris 2-ben. Az ikerpár másik tagja, Károly operatőrként dolgozik testvére filmjeiben, és részt vett a Kútfejek és a Konyec hazai produkciókban is.

Hol járnak most? Legutóbb éppen a Valami Amerika 2 forgatásán ténykedtek, és minden jel arra utal, hogy komoly jövő előtt állnak a magyar filmiparban.

Sorstársak: Kárász Zénó az ikrek testvérét alakította a Família Kft.-ben, később ő is eltűnt a képernyőről, de színházi szerepekben látható. A másik tesó, Xantus Barbara szappanoperában játszott, és persze színházi munkái vannak.

Érdekesség: Károly egy sajnálatos baleset folyamán eltörte a gerincét, de szerencsére felépült, Dávid emiatt vállalta a Fordítva című kisfilm rendezését.

----------------------------------------

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Brandon Call

Állítólag kétévesen állt először színpadon, aminek köszönhetően hamar korosztályának egyik legfelkapottabb színészévé lépett elő: több száz tévéreklámot követően szerepelt két, a mai napig klasszikusnak számító sorozatban: a Magnum-ban pár epizód erejéig jelent meg, majd David Hasselhoff fiát alakította a Baywatch első évadában. A vízimentőkkel egy év után szakított, ez azonban nem okozott törést a karrierjében, a kultikus Ford Fairlane mellékszerepe után egy újabb 80-as évekbeli ikon mellett találta magát, Patrick Duffy (azaz a Dallas Bobbyjának) fiát játszotta a nálunk is vetített Egyről a kettőre című sorozatban. A széria hét évadot élt meg, amelynek befejeztével Brandon Call örökre felhagyott a színészettel.

Hol jár most? Gyakorlatilag senki nem tud róla semmit, évekkel ezelőtt jelentették, hogy egy benzinkutat üzemeltet, boldogan él feleségével és lányával, de hogy ebben a pillanatban mit csinál, az rejtély.

Sorstársak: Baywatch-beli helyettese, Jeremy Jackson soha nem tudott befutni, valamint az Egyről a kettőre gyerekszereplői szintén gyakorlatilag nyomtalanul tűntek el a sorozat lezárását követően.

Érdekesség: 1996-ban jelen volt egy bolti rablásnál, amely során mindkét karját meglőtték, de szerencsére sikeresen felépült sérüléséből.

----------------------------------------

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

David Faustino

Az 1974-ben született színész és énekes kisebb gyerekszerepeket követően 13 évesen kapta meg a csajozással örök hadilábon álló Bud Bundy szerepét a Rém rendes család-ban. Az elképesztően népszerű sorozat 11 évada megpecsételte a karrierjét, csupán 23 éves volt, amikor a széria lezárult, ám Al Bundy fiának karakterétől soha nem tudott megszabadulni. Azóta olyan, nálunk is ismert sorozatokban szerepelt egy-egy epizód erejéig, mint a Nash Bridges, X-akták vagy a Törtetők, miközben a filmiparban is tett bátortalan lépéseket, ám csupán alacsony költségvetésű, többnyire ismeretlen filmekben kerülhetett fel a stáblistára.

Hol jár most? Egy interneten vetített realityshow, a Star-ving producere és főszereplője, amely eltűnt sztárokat kutat fel.

Sorstársak: A Rém rendes család-ban az öccsét, Sevent alakító Shane Sweet erejéből szintén csak pár epizódszerepre futotta tiszavirág-életű karrierje során.

Érdekesség: Star-ving című produkciójának másik főszereplője Corin Nemec, aki a Parker Lewis sohasem veszít című sorozat kultikus karakterét alakította. Ebben a szériában egy rész erejéig megjelent Bud Bundy is.