Vágólapra másolva!
Szombaton osztották ki a Nickelodeon Kids' Choice idei díjait, melyet minden évben a gyerekek és tinédzserek ítélnek oda kedvenceiknek.
Vágólapra másolva!

Úgy látszik, Hannah Montana, illetve Zack és Cody után új kedvence van a Nickelodeon ifjú nézőinek, hisz a nevükkel jelzett produkciók ellenében az iCarly-t választották kedvenc tévéműsoruknak. Ebben Miranda Cosgrove játssza a főszerepet, egy olyan lányt, aki egyik barátjával együtt saját internetes show-t indít.

A reality-programok közül az amerikai Megasztár-t, vagyis az American Idol-t díjazták a fiatalok, ami nem is csoda, hisz a tehetségkutató résztvevői közt több tinédzsert találunk. A rajzfilmek versenyéből a Nickelodeon régi favoritja, a SpongyaBob Kockanadrág került ki győztesen, megelőzve a nem kifejezetten gyerekeknek szóló, ám máshol annál többet díjazott Simpson család-ot is.

A kedvenc tévés színész a tizenhat éves Dylan Sprouse lett, aki ikertestvérével, Cole-lal együtt bohóckodik a The Suite Life on Deck című show-ban. A jelöltek között persze Cole is szerepelt, meglepő elemként pedig A nevem Earl főszereplője, Jason Lee színesítette a mezőnyt. A lányok közül a Wizards of Waverly Place egyik varázslótanonca, pontosabban annak megszemélyesítője, Selena Gomez vihette haza a díjat.

A gyerekek és tinik természetesen nemcsak tévés, hanem filmes és zenei kategóriákban is díjaztak: a kedvenc egészestés rajzfilm például a Madagaszkár 2. lett, a kedvenc együttes címét pedig a Jonas Brothers érdemelte ki. A jelöltek és nyertesek teljes listája itt olvasható.