Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban olyan bélyegeket adnak ki, amiken a Simpson család tagjai szerepelnek.
Vágólapra másolva!

Áprilisban az amerikai posta kiad öt, egyenként 44 centes bélyeget, amelyek a Simpson család egy-egy tagját, vagyis Homert, Bartot, Marge-ot, Lisát és Maggie-t ábrázolják. A posta a rajzfilm huszadik évfordulója előtt tiszteleg a különleges bélyegekkel.

A borítékravalókat természetesen a széria atyja és fő rajzolója, Matt Groening tervezi: műveit április 9-től lehet megnézni az Egyesült Államok postaszolgálatának honlapján, a termékeket csak ezután kezdik el forgalmazni. A Simpson család ezzel az első, jelenleg is futó sorozattá válik, amely saját bélyeget kap.

Az amerikai postához évente átlag ötvenezer javaslat érkezik bélyegtervekre, de ebből alig húsz valósul meg. A postaszolgálat szóvivője, Mark Saunders szerint Simpsonék igazi ikonok, így megérdemlik, hogy bélyegen szerepeljenek. "Ez egy remek lehetőség arra, hogy elérjük a bélyeggyűjtők új generációját" - tette hozzá.

A Simpson család 1987-ben debütált a képernyőn, ekkor még csak a Tracy Ullman Show betétjeként: önálló show-ként egy karácsonyi kiadással jelentkezett 1989-ben. Húsz éve bírja főműsoridőben, és ezzel rekordot is döntött, ami csak tovább dagad, tekintve, hogy a Fox még két évadot megrendelt a sárga família kalandjaiból.