Vágólapra másolva!
Szerda este új dokumentumfilm-sorozatot kezdett el vetíteni a Magyar Televízió, mellyel a huszadik század nagy háborúit mutatja be a nézőknek.
Vágólapra másolva!

A világ háborúja (Háborúk évszázada) című hatrészes angol sorozat egy történelemprofesszor, Niall Ferguson segítségével tárja fel a huszadik század történetét, a címhez híven a legnagyobb háborúkon keresztül.

A pontos kronológia szerint haladó műsor magját természetesen a két világháború képezi, de Ferguson próbálja összefüggéseiben láttatni a dolgokat, a háttérül szolgáló eszmerendszereket is megvilágítva. Meglátásaiból valamiféle üzenet is kivehető, szerinte ugyanis a század győztese nem a nyugat volt, az erő fokozatosan a keleti birodalmakhoz került át.

A szerdai nyitórész az előzményeket vizsgálta, azt, hogy miként vált ilyen viharossá a huszadik század, annak ellenére, hogy a szellemi és anyagi fellendülés korának ígérkezett. A második részt csütörtökön 19.35-kor küldi adásba az MTV, ebben a gazdasági világválságtól a II. világháborúig tartó utat ismerhetik meg a nézők. A további epizódokat keddtől csütörtökig láthatjuk.