Nem büntetik meg Ali G-t

Vágólapra másolva!
A Da Ali G Show egyik állítása annyira felmérgelt egy nőt, hogy pert indított a műsor ellen, de nem nyert.
Vágólapra másolva!

Sacha Baron Cohen ismert komikus, akinek Borat és Bruno mellett egy harmadik karaktere Ali G, a tuskó rapper, aki tévéműsorában, a Da Ali G Show-ban mindenféle baromságot megkérdez az interjúalanyaitól.

A neves íróval, Gore Vidallal folytatott beszélgetésében Ali G megemlítette egy volt barátnőjét, mire egy nő nemcsak őt, de az HBO-t és a brit Channel 4 adót is beperelte, csak mert ennek a fiktív exnek ugyanaz volt a neve, mint neki - persze teljesen véletlenül és szándékolatlanul.

Ali G mellett bizonyára nem dolgozik olyan tényhitelesítő, mint a Fények, nagyváros főhőse, de úgy látszik, nincs is rá szükség, a Los Angeles-i legfelsőbb bíróság ugyanis mellette ítélt kedden. A hivatalos indoklás majdhogynem le is hülyézi a vádat emelő nőt, mondván, "egyetlen értelmes ember sem gondolhatja azt, hogy azok az állítások, amiket Ali G tesz, tények".

A bíróság szerint Ali G karaktere teljesen abszurd, show-ja egy interjúműsor paródiája, így világos, hogy a szövegelése csupán a nevettetést szolgálja.