Fiatal fiúkra vadászó érett asszonyok - a tévében

Vágólapra másolva!
A tévésorozatokat megtámadták a pumák, de senki sem pánikol: a plasztikai sebészeknek és aerobikedzőknek köszönhetően a 40 év feletti nők nemhogy nyugdíjba nem vonulnak a képernyőről, hanem a legszebb fiatal pasikat kapják az ágyjelenetekhez. Listánkban szexi hódítókat vettünk sorra.
Vágólapra másolva!

Míg évtizedekkel ezelőtt a filmekben és sorozatokban a férfiak sikerét jelezte egy fiatal szépség szinte kötelező becserkészése, a feminizmus és a plasztikai sebészet kellemes mellékhatásaként ma már a harmincötön túli nők mellett találunk fiatal modelleket a tévésorozatokban.

Ezek az angolul cougarnak nevezett nők a botoxban, a kollagéninjekciókban, a személyi edzőkben és nem utolsósorban az élettel és energiával teli fiúkban látják fiatalságuk megőrzésének titkát. Nevüket a cougarról (felis concolor) kapták, ami egy Észak-Amerikában elterjedt, sárgásbarna színű pumafajta. (A fiatalabb fiúkkal randizó nőket kevésbé szeretők szerint a pumából akkor lesz leopárd, amikor megjelennek rajta az első öregségi foltok.)

Nem is olyan rég a forgatókönyvíróknak ritkán jutott eszébe, hogy harminc fölötti főszereplőnőjük egy huszonéves fiú oldalán ébredjen vagy ne adj' isten beleszeressen egy iskoláit nemrég befejezett legénybe, még olyan, amúgy romantikára igencsak nyitott karakterek esetében sem, mint Lorelai Gilmore, a Szívek szállodájá-ból. Scully sem kapott jóval fiatalabb partnert az X-akták-ban, ahogy Pamela sem csalta meg Bobby Ewingot egy nála jóval fiatalabb aranyifjúval. Mára azonban megváltozott a helyzet: hemzsegnek a cougarok a sorozatokban, és egyre komplexebb szálakat írnak rájuk.

Bár valószínűleg erről a női kategóriáról nem Rachel Green (Jennifer Aniston) jut az embernek először eszébe, az úttörők között volt Jóbarátok (Friends) szőkesége, aki amikor munkahelyén, a Ralph Laurennél asszisztenst keresett, és Tag Jonest kinézete miatt vette fel. Próbálta rejteni szexuális vonzalmát, de amikor a fiú rájött, hogy főnöknőjét érdekli, viszonyt kezdtek, amit Rachel 30. születésnapján fejezett be, kijelentvén, hogy nem lehetnek többé együtt, mert ő már túl öreg, és Tag bizonyára nem azt akarja az élettől, amit ő. Tag Jonest Eddie Cahill játszotta, aki 2004 óta a New York-i rendőrségre cserélte divatipari állását - a CSI: NY Don Flackjeként. A két színész között a valóságban kilenc év korkülönbség van.

Gabrielle Solis karaktere esetében viszont a legtöbb embernek a kertészfiú ugrik be. A Született feleségek (Desperate Housewives) unatkozó háziasszonya szexuális játékszerként tekintett Johnra, akinek nem sok felsőrészt kellett kiválogatni, mivel szinte minden jelenetében legalább félmeztelen. Az ő párosuk volt az egyik legtüzesebb idősebb nő - fiatalabb fiú kapcsolat, pedig Gabrielle nem is illik a cougar kategóriába. Egyrészt nem elég öreg: a Gabrielle-t játszó Eva Longoria 34 éves, míg jelenlegi férje, Tony Parker csak 26, a tini kertészfiút játszó Jesse Metcalfe azonban a valóságban csak négy évvel fiatalabb Eva Longoriánál. Másrészt Gaby nem sikeres üzletasszony, aki önmagát tartja el. A cougar-trend azonban olyan erős manapság, hogy az ötödik évadban egy másik született feleség, Susan Mayer is kap egy fiatal barátot: Jackson Braddock festő, akivel először csak titokban találkozik, de a szezon későbbi részeiben már felvállaltan a barátja. A Susant játszó Teri Hatcher 44 éves, a Jacksont játszó Gale Harold, aki a Fiúk a klubból narcisztikus, arrogáns meleg reklámszakemberként vált híressé 39.

Rúzs, Szex és New York

Szintén szexuális afférra akarta használni szépséges fotósát Nico Reilly főszerkesztő a Rúzs és New York (Lipstick Jungle) sorozatban, a kapcsolatból azonban jóval több lett. A 25 éves fényképész, Kirby jóval többet akart, és a forgatókönyvíróknak hála Nico és Kirby szerelme az egyik legjobban megírt cougar-kapcsolat lett, remek dialógusokkal és testiséggel. No, persze azért mégsem a szöveg miatt emlékszünk Kirby-re, hanem az őt játszó Robert Buckley felsőteste miatt. Buckley a valóságban 27, Kim Raver 40 éves, tehát itt valóban van generációs szakadék.

Az egyik leghíresebb nagyvad pedig nem más, mint a Szex és New York Samanthája (Kim Cattrall), aki mindig is túl önálló és magabiztos volt ahhoz, hogy egy idősödő milliomosra áldozza bájait. A sorozat utolsó szezonjában azonban egy magasabb szintre emeli a vadászatot, amikor a felszolgáló/modell/színész Smith Jerrod (Jason Lewis) oldalán nem csak remek szexpartnert, hanem egy olyan társat is talál, aki kitart mellette még a daganatos betegsége alatt is. Samantha figurája azért is különleges, mert a Szex és New York filmben továbbviszik történetüket, ahol a rákból kigyógyult Samantha éveken keresztül próbál Smith Jerrod hűséges partnere lenni, amíg az 50. születésnapján beismeri, hogy a monogámia nem neki való, túlságosan szereti ő saját magát, még akkor is, ha megtalálta a tökéletes párt. Kim Cattrall manapság 52, Jason Lewis 37 éves.