Megvan a Star Trek legmenőbb kapitánya

Vágólapra másolva!
A Total Sci-Fi közvélemény-kutatása szerint Kirk a legmenőbb a Star Trek-ben feltűnt kapitányok közül. 
Vágólapra másolva!

A Star Trek kapitányai közül Kirknek van a legtöbb rajongója, legalábbis ez derül ki a Total Sci-Fi online verziójának felméréséből. A magazin - valószínűleg az új Star Trek-film kapcsán - arra az egyszerű kérdésre kereste a választ, hogy ki a legjobb kapitány a sorozatban, illetve számos folytatásában szereplő vezetők közül.

Az első helyen Kirk kapitány (teljes nevén James Tiberius Kirk) végzett, akit eredetileg a T. J. Hooker-ből is ismerős William Shatner alakított. A mostani eredettörténetben, vagyis a J. J. Abrams (Alias, Lost) által rendezett Star Trek-ben egy fiatalabb Kirk jelenik meg, így természetes, hogy a szerepet is egy ifjabb színészre, Chris Pine-ra bízták.

A Total Sci-Fi közvélemény-kutatása alapján Picard kapitány (Patrick Stewart) a második legjobb választás, ha valakire mindenképp rá akarnánk bízni az űrhajónkat. Őt követi sorrendben Kathryn Janeway (Star Trek: Voyager), Benjamin Sisko (Star Trek: Deep Space Nine) és Jonathan Archer (Star Trek: Enterprise).

A mozikban május 7-től látható Star Trek már a tizenegyedik a nagyfilmek sorában, de a Star Trek-univerzumhoz tartozik még hat tévésorozat (az első 1966-ból), számos regény, videójáték és megszámlálhatatlan mennyiségű különféle termék is.