Gianni felforgatott egy iskolai menzát

Vágólapra másolva!
A Viasat3 tavaszi realityje, a Nagy étteremalakítás Giannival a vége felé közeledik. Az utolsó forgatás helyszínén, egy alaposan átalakított középiskolai menzán jártunk.
Vágólapra másolva!

A Nagy étteremalakítás Giannival utolsó helyszínén, egy szentendrei gimnáziumban nézzük meg a valóságshow szereplőinek kísérletét arra, hogy alaposan feldobjon egy lepukkant, megviselt menzát. Képzeletben azonnal megjelennek a mindig terebélyes hátsóval rendelkező, hangos és igazságtalanul kis porciókat osztó konyhásnők, a nem feledhető alumíniumtálcák, az ormótlan kanalak, zsírfoltos pvc-abroszok - miközben a valóságban 14-15 éves lányok vonulnak fel-alá, iparkodnak, lelkes igyekezettel, hiszen őket is bevonta a produkcióba a stáb.

Gianninak nincsenek illúziói, úgy látja, hogy a 12 átalakított, egészen megújult üzemegységből legfeljebb három-négynél érhető el hosszú távú változás. "Ha páran megértették az üzenetünket, akkor már nem dolgoztunk hiába, belőlük jó vendéglátós lehet. Ezen a helyszínen a gyerekétkeztetéssel szembesültem, és nem tartom normálisnak, hogy cégek 30-40 százalékokat akarnak keresni ezen" - méltatlankodik. Szerinte Olaszországban nincs olyan nagyobb iskola, amely kiadná kezéből a menzát.

A műsor fő arca visszamegy egy kicsit a múltba, elmeséli, hogy vaskos, masszív, olasz kisgyerekként mindent megevett, még a pajtások maradékát is. "A jezsuitákhoz jártam sok éven át. Olyan voltam, mint egy kis Hulk. Emlékszem még Laura nővérre: ha nem viselkedtünk jól, akkor az apáca odajött, és egy kis tűvel megszúrt minket" - eleveníti fel a jelenkor hazai pedagógiai elveitől eltérő fájdalmas szokást.

Forrás: [origo]

Ötletei vannak, míg van energiája, tévézik is, a vendéglátás mellett - de nem mindenáron. Elmeséli, hogy kikkel volt nehéz, kikkel jó együtt dolgozni, és azt is közli, hogy nem akar celeb lenni, így nemet is mondott pár ilyesféle meghívásra. "Amíg pozitív dolgokat tudok belevinni, addig csinálom. Szerintem a mostani főzőműsorok nem elég interaktívak, így ezen a téren van még mit fejleszteni. Bár úgy tűnik, hogy ebben a műsorban én fikázom a magyar konyhát, de ez nem igaz, és csak azt akarom, hogy a magyarok legyenek büszkék értékeikre" - szónokol, említvén, hogy a libamáj, a tokaji, a magyar szalámi korántsem érte el azt a világban, amit lehetett volna.

Forrás: [origo]

Közben a sok száz iskolából kiválasztott szentendrei egységben is lassan véget érnek az átalakítások, az őrületes árakkal dolgozó automata (kávé 40, capuccino 60, kakaó 40) mellett már éhesen toporognak a tinilányok. Néhány fruskát megkérdezve kiderül, hogy a hely ugyan hervasztó, bánatos volt, unalmas, fehér falakkal, de a korábbi menzával sem volt különösebb gond, akadtak jobb napok. Mikor az egyik igen fejlett, 15 éves lány mosolyogva nyalni kezdi száját, mintegy jelezvén, hogy jó menő menü várható, zavartan kisomfordálunk. Estebédre pizza készül, pasta al forno, nyúlpörkölt krumplipürével, desszertként pedig túrós sütemény - az eredmény a tévében, két hét múlva, de éhesen inkább ne üljünk le a képernyő elé.

Forrás: [origo]