A vitatott pénzek kilencven százalékát fizetné ki a Viasat3

Vágólapra másolva!
Az ORTT által kiszabott, zömében per alatt álló, mintegy harmincmillió forintnyi bírság kilencven százalékának kifizetésére tett ajánlatot a Viasat3 kereskedelmi tévécsatornát működtető társaság - közölte Kocsis Attila vezérigazgató pénteken.
Vágólapra másolva!

"Javaslatuk indoka, hogy szeretnék rugalmassá és egyszerűvé tenni a brit joghatóság alá távozásukat" - mondta Kocsis Attila, megjegyezve, egyetlen kérésük az volt, hogy május elejétől - amikortól átlépett az Országos Rádió és Televízió Testület helyett a londoni társszerv felügyelete alá a csatorna - ne indítson addig sugárzott műsoraikkal kapcsolatban újabb vizsgálatokat a magyar médiahatóság.

Korábban költséghatékonysági és szervezeti szempontokkal indokolt távozásuk kapcsán Kocsis Attila megjegyezte, a kábelhálózatokon sugárzó "Viasat3 szívesen fizetné meg az RTL Klub vagy a TV2 által most lerótt teljes koncessziós díjat". Az MTI-nek név nélkül nyilatkozó médiahatósági források közlése szerint már a testület jövő heti ülésének napirendjén szerepelhet az ajánlat, de kétséges, hogy több - hetek óta húzódó - ügy miatt nekikezdenek-e a tárgyalásának.

Áprilisban derült ki, hogy kilép a magyar joghatóság alól a Viasat3, mely később közleményben tudatta, hogy májustól a brit felügyeleti szerv licencével működik a televízió, amelyet ezentúl a Viasat Broadcasting UK jegyez.