Vágólapra másolva!
Karácsonykor akár az Ön rajzfilmjét is vetítheti az Egyesült Államok egyik vezető tévécsatornája.
Vágólapra másolva!

A Fox csatorna az Aniboom animációs stúdióval közös pályázatot írt ki egy karácsonyi rajzfilm készítésére: a versenyen gyakorlatilag bárki indulhat, a nyertes jutalma egy nagyobb összeggel járó szerződés lesz, illetve filmjének levetítése a Foxon.

"Rengeteg ember van a világon, akinek ugyanolyan eszközei, ugyanolyan szoftverei vannak, mint a profi rajzolóknak, és meg is tudnak jeleníteni hasonló tartalmakat" - mondta a Reutersnek Uri Shinar, az Aniboom alapítója és jelenlegi elnöke. A cégnek egyébként nem ez az első ilyen pályázata, a Radiohead egyik dalához például animációs klipversenyt hirdetett, melyre körülbelül 1200 alkotó jelentkezett 47 országból.

A Fox a kezdeményezéssel az Amerikában szokásos ünnepi különkiadásokba próbál friss vért pumpálni, hisz a különböző csatornák évről évre a nagy klasszikusokat, többek között A Grincs-et vagy a Charlie Brown karácsonyá-t szedik elő a szeretet ünnepén. Ilyen jellegű alkotások újabban nemigen készülnek, bár az elmúlt években üdítő kivételt jelentett a Shrekből az angyal vagy a Family Guy karácsonyi epizódja.