Röhögnek a medencébe hulló celeben

Vágólapra másolva!
Az MTV-n a Kékfény-t nézték a legtöbben, de ez a műsor is 900 ezer alatt maradt. A TV2 Alku-ja inkább a teljes lakosságban versenyképes, a fiatalok az RTL vizes celebjein röhögtek az elmúlt héten is. Heti nézettség.
Vágólapra másolva!

Az év 20. hetét a 22,6 százalékos átlagos nézettséget jegyző RTL Klub nyerte a 21,2 százalékon álló TV2 és a 9,5 százalékot elért MTV előtt. Míg a teljes lakosságnál kicsiny a különbség a két nagy kereskedelmi tévé közt (a hétből három napot nyert a TV2), addig a célcsoportban már jelentősebb, ott közel négy százalékponttal vezet az RTL.

A teljes lakosságnál a hét legnézettebb műsora a Barátok közt volt, noha az 1,57 milliós adat jelzi, hogy egyre kellemesebbek az esték, egyre kevesebb ember gubbaszt a készülék előtt. Az új Áll az alku legjobbja 1,34 millió volt, az RTL Klub Híradó-ja pedig beért a harmadik helyre, noha szorosan a nyomában van a Kalandra fal (a képen), A mentalista és a Jóban Rosszban. A Top 30-as műsorba a Tv2 és az RTL műsorai mellett három MTV-s produkció is felkerült.

rtl klub, bársony bence

Az idősebbeknek jobban bejön egyelőre az Áll az alku, mert a 18-49-es célcsoportban csak 23 és 27 százalék közt hoz, de ez részben annak is köszönhető, hogy a Kalandra fal, mely részben ellene megy, nagyon erős. Az RTL celebes vetélkedője a héten kétszer is volt 40 százalék fölött, ami elismerésre méltó eredmény. Szerdára-csütörtökre kissé magára talált a Fókusz, a Jóban Rosszban a fiatalabb nézőknél csak hétfőn veszélyeztette a Barátok közt-et, a többi napon simán kikapott tőle. A TV2 hétfő és szerda közt este kilenckor kezdi már kiemelt fontosságú sorozatait, ebben a sávban legerősebb a Doktor House (közel 29 százalék), korrekt az NCIS, de a Született feleségek 22,8 százaléka már nem túl biztató. A legnézettebb sorozatepizódot az RTL szállította, A mentalista nyert: talán véget ér a Cobra 11 uralma.

Top 30, teljes lakosság

Minden műsor a legnézettebb adásával szerepel!

agb nielsen

Forrás: AGB Nielsen