Zuhant a tévés nézettség az USA-ban

Vágólapra másolva!
A 2008-2009-es tévés szezon vége felé közeledve látható, hogy csökkent a négy nagy amerikai csatorna nézettsége.
Vágólapra másolva!

Az ABC, az NBC, a CBS és a FOX megérezték a forgatókönyvírók 2008-as sztrájkját - ekkor dőlt el, hogy számos sorozat csak rövid évadot kap. A jelen számítások szerint a Big Fournek nevezett négy országos tévé összesen 16 százalékot veszített ebben a tévés évadban, és ennek egyik oka, hogy a sztrájk miatt eleve nagyon kevés pilot készült a tavalyi bemutatókra (Upfront, illetve LA Screenings), és viszonylag kevés újdonsággal lepték meg a nézőket 2008 őszén a nagy tévék.

A kereskedelmi célcsoportban, ami az USA-ban is a 18 és 49 éves kor közti nézőket jelenti, a FOX teljesített legjobban 9,8 milliós átlaggal (itt olyan sorozatok mennek, mint a 24, a Dr. Csont, a Family Guy, a Szökés, a Rejtély, a Doktor House vagy a kint nagyon erős tehetségkutató, az American Idol), ezzel ötödik éve nyeri a kategóriát. A teljes lakosságnál a CBS az uralkodó, 11,8 milliós átlagot vonz. Ezen a csatornán fut az NCIS, a Mentalista, a CSI-sorozatok, az Amazing Race, a Survivor, a Két pasi - meg egy kicsi, az Így jártam anyátokkal.

Az ABC ért be harmadik helyre, a negyedik az NBC lett, és a négy nagy, országos csatornától jelentősen lemaradt a sokkal fiatalabb célcsoportra fókuszáló, 2 milliós nézettséget szállító CW.