Vágólapra másolva!
Viszonylag ritka, hogy egy elkaszált sorozatért nem a rajongók, hanem a főszereplő száll harcba: Christina Applegate most ezt teszi.
Vágólapra másolva!

Az ABC döntése, miszerint elkaszálja a nálunk Nem ér a nevem címmel bemutatott Samantho Who?-t, eléggé érthetetlen, hisz a sorozat az utóbbi évek egyik legviccesebb szitkomja. Nem mellesleg új löketet adott a jobbára csak Kelly Bundként ismert Christina Applegate karrierjének, így nem csoda, ha a színésznő bepipult a döntés hallatán.

A sorozatbeli alakításáért Emmy- és Golden Globe-díjra is jelölt Applegate a Twitter nevű népszerű közösségi oldalon tett közzé egy petíciót, amellyel a sorozat visszaállítását követeli - ha nem is feltétlenül az ABC-n, de más csatornán. A mentőhadjáratnak meglehet az eredménye, hisz néha előfordul ilyesmi, A médium-ot például a CBS vette át az NBC-től, miután az úgy döntött, nem kér belőle több évadot.

"Tízezer aláírást akarok hétfőig! Talán mohó vagyok?" - írta a petícióban a színésznő. Twitteres honlapja jelenleg nem elérhető (legalábbis mi nem fértünk hozzá), most hétfőig 2400-an írták alá a beadványt, amit a következő hetekben juttatnak el az ABC-hez.

A nevem Earl rajongói szintén a Twitteren szervezkednek, hogy megmentsék kedvenc sorozatukat, de az efféle akciók általában nem járnak túl sok sikerrel. Igaz, akadnak reménykeltő kivételek, a Jericho hívei több tonnányi mogyoróval harcoltak ki még egy fél évadot, itthon pedig - egy netes petíció hatására - az MTV vette át a TV2 által megunt Beugró-t.