Al Pacino lesz Doktor Halál

Vágólapra másolva!
Az HBO nem akármilyen szerepre nyerte meg az Oscar-díjas színészt, kíváncsian várjuk a produkciót.
Vágólapra másolva!

Az HBO életrajzi filmet forgat a Doktor Halálként elhíresült Jack Kevorkianról, aki nyugdíjas patológusként legalább százharminc embert segített át a halálba - igaz, mindenkit a saját kérésére.

Az orvos szerint ugyanis mindenkinek joga van a halálhoz, ezért - a törvényi tiltás ellenére - segédkezett azon gyógyíthatatlan betegek öngyilkosságánál, akik erre kérték őt. A férfit a kilencvenes évek végén ítélték el, amihez a bizonyítékot ő maga szolgáltatta: egyik "gyilkosságát" ugyanis videóra vette, és bemutatta a tévében. A börtönből 2007-ben szabadult.

A tévéfilmben Kevorkiant Al Pacino játssza, aki az Angyalok Amerikában című sorozatban már dolgozott az HBO-nak - korábban nem nagyon vállalt tévés produkciókat, igaz, élete legelső szerepét éppen egy sorozatban, az N.Y.P.D.-ben kapta.

A film alapjául Harry Wylie és Neal Nicol Kevorkianról szóló könyve, a Between the Dying and the Dead szolgál, a rendezést Al Pacinóhoz hasonló kaliberű szakember, Barry Levinson (Jó reggelt, Vietnam!, Esőember, Amikor a farok csóválja, A gömb) vállalta magára.