Itt az új Beverly Hills 90210

Vágólapra másolva!
A TV2-n péntek este indult a kilencvenes évek klasszikus tinisorozatának, a Beverly Hills 90210-nek a felfrissített változata, amely 2008-ban debütált az Egyesült Államokban. Az eredeti sorozatot a kor igényei szerint felpörgették kicsit, így az egyszerűen 90210 címet kapott széria elődjénél jóval lazább, szexibb és provokatívabb lett.
Vágólapra másolva!

A remake elődjénél provokatívabb, lazább lett, de más változás nem is nagyon történt ezen kívül, hisz az új széria alkotói nem sokat vacakoltak azzal, hogy átírják a történetet - inkább csak hozzátoldottak, és mai környezetbe helyezték az eredeti szituációt. Akárcsak a Beverly Hills 90210, úgy a helységnév nélküli változat középpontjában is egy testvérpár áll, akik frissen költöznek Beverly Hillsbe, így a szokásos kamaszkori problémákon kívül a beilleszkedési nehézségekkel is meg kell küzdeniük.

Az ősszériához képest tényleg csak minimális változások történtek: Walshékat ezúttal Wilsonéknak hívják, és nem Minnesotából, hanem Kansasből költöztek a nyugati partra - ennek megfelelően az első rész címe (a magyarul kissé sután hangzó) Nem vagyunk már Kansasben. További különbség, hogy Brendától és Brandontól eltérően a mostani sorozat hősei nem ikrek, sőt még csak nem is vérszerinti testvérek: Annie ugyanis valóban a Wilson házaspár lánya, Dixont viszont örökbe fogadták - így nyilván van egy olyan szál is, ami a srác identitáskeresésével foglalkozik.

De legalább nem mondhatjuk, hogy lopásról van szó, hisz az epizódok legnagyobb részét az eredeti sorozat szülőatyja, Darren Star írta, akinek egyébként a Szex és New York-ot is köszönhetjük. Kilenc rész erejéig Rob Thomas, a Veronica Mars alkotója is belefolyt a sztoriba, a maradékot pedig jórészt Jeff Judah és Gabe Sachs jegyzi, akik több tévéműsoron, köztük a Miért pont Brian?-en dolgoztak már együtt. Nemcsak a fő alkotó, de néhány színész is visszatért a sorozathoz, így Shannen Dohertyt (Brenda Walsh) és Tori Spellinget (Donna Martin) is újra láthatjuk, és nem marad távol a Kelly Taylort játszó Jennie Garth, valamint a Nat bőrébe bújt Joe E. Tata sem.

Brendát a Beverly Hills 90210-ben akkor láttuk utoljára, amikor elutazott Angliába, hogy színészetet tanuljon: a történet szerint azóta színházi rendező lett, így most azért tér vissza Beverly Hillsbe, hogy megrendezzen ott egy darabot. Donna újabban egy előkelő butikot vezet, Kellybol pedig jogi tanácsadó lett. Egyedül Nat karaktere változatlan: ő volt a tulajdonosa a bárnak, ahol a fiatalok állandóan lógtak, és most is a helybeliek kedvenc helyét üzemelteti, amely viszont már egy kávéház.

CW Network

Feltűnnek persze új szereplők is a Wilson család körül, elsősorban a családfő anyja, Tabitha, aki egykor híres színésznő volt, de ma már szívesebben néz a pohár fenekére, mint a kamerába - Wilsonék voltaképp az ő alkoholproblémája miatt költöznek Beverly Hillsbe. Fontos szerepet játszik a történetben Tracy Clark is, aki Harry (Wilson papa) középiskolai szerelme volt, és hamar kiderül, hogy van egy közös gyerekük is - emellett Tracynek van egy lánya, Naomi, aki pedig a Wilson család lányával, Annie-vel köt barátságot.

Naomit Annalynne McCord játssza (ő volt az első színésznő, akit beválasztottak a sorozatba), aki a Kés/Alatt ötödik évadjában tűnt fel nagyobb szerepben, de egy-két epizód erejéig láthattuk többek között a Narancsvidék-ben, az Ugly Betty - Címlapsztori-ban és a Miami helyszínelők-ben is. Nagyjából vele egy időben került a show-ba Dustin Milligan, akit a Szökésben című krimisorozatból ismerhetünk - ő egy kedves és okos sportolót jelenít meg a 90210-ben.

A TV2 ajánlója:


Az 1990-től 2000-ig futott Beverly Hills 90210 felvonultatta a tinédzserek mindenféle életkori problémáját, olyan, akkor még tabunak számító témákat is körüljárva, mint az öngyilkosság vagy az AIDS. Erre a mostani szériában is számíthatunk, Dixonnak például az örökbefogadottsága mellett afro-amerikai származása is gondot okoz, de szerelmi ügyekkel éppúgy foglalkoznak az alkotók, mint a pályaválasztás nehézségeivel.

A 90210 június 26-án 21.10-kor debütált a TV2-n, a további részek péntekenként, nagyjából ugyanebben az időpontban kerülnek adásba.