Indulhatnak a TV2 és az RTL Klub újabb csatornái

Vágólapra másolva!
Napokon belül hatályba léphet a két országos kereskedelmi televízió műsorszolgáltatási szerződésének módosítása. A két dokumentum leglényegesebb eleme, hogy ezentúl lehet tematikus csatornája az RTL Klub, illetve a TV2 üzemeltetőjének.
Vágólapra másolva!

Az értesülés szerint hétfőn rákerült Majtényi László, az Országos Rádió és Televízió Testület elnökének kézjegye az RTL Klub szerződésmódosítására, de még ezen a héten aláírja a TV2-vel kötendő megállapodást is, miután a két társaság illetékesei már ellenjegyezték a vállalásaikat és kötelezettségeiket taglaló anyagot.

Június 3-án adott saját hivatalának felhatalmazást az ORTT arra, hogy a műsorszolgáltatási szerződések kezdődő újratárgyalásakor fogadják el ezt a kérést. Akkori információ szerint nem kapott többségi támogatást az a felvetés, hogy a délutáni időszakból soroltassák későbbre (a főműsoridőbe vagy a késő esti sávba) a "kibeszélőshow-kat". Ezek egyik adása miatt azóta a műsorszolgáltatási jog félnapos - minden korábbinál súlyosabb - megvonásával sújtotta az RTL Klub televíziót a médiahatóság.