Tíz évet ugranak a helyszínelők

Vágólapra másolva!
A Született feleségek után a Miami helyszínelők-ben is lesz egy nagy időugrás, csak épp a másik irányba.
Vágólapra másolva!

Horatio Caine és társai erősen megfiatalodnak, hisz az ősszel induló nyolcadik évad azzal nyit, hogy több mint tíz évvel korábbra, 1997 tájára helyezi át az eseményeket. Akkoriban állt össze a helyszínelő csapat, így a tagok első közös nyomozásaiba pillanthatunk bele.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a visszatekintés milyen időtartamú lenne, elképzelhető, hogy csak egy epizódra szól. Az Entertainment Weekly tévés újságírója, Michael Ausiello szerint a régi napokat Eric Delko éli át újra, miközben kómában fekszik - a nyomozó ugyanis súlyosan megsérült a hetedik évad végén, a záró képsorból arra is lehetett következtetni, hogy meghalt.

Az utóbbi időben a sorozatokban igencsak elharapódzott az időugrás mint olyan megoldás, ami egy kis friss színt visz az adott szériába. Kétségkívül megkavarta a sztorit a Született feleségek ötéves előre ugrása, ami több új szál kibontására adott alkalmat.

A Miami helyszínelők-nél valószínűleg nem megy ezzel teljesen új irányba a történet, más sorozatoknál viszont elképzelhető: a Szellemekkel suttogó következő évadja öt évvel később játszódna, és bemutatná Melinda gyermekét, a Tuti gimi alkotói pedig egy évvel tolják előre az eseményeket, miután az ötödik szezon elején már ugrottak négy évet.