Zámbó Jimmyvel kezdhet a Nóta TV

2009.07.21. 14:55

Kárpát-medence-szerte sugározzák majd annak a magyar zenei csatornának az adását, amely Nóta TV néven indul hamarosan. A csatornának három irodája van: egy Magyarországon, egy Nagyváradon, egy pedig Bukarestben - írja a Krónika című kolozsvári napilap keddi számában.

Úgy fütyülünk, ahogy ön táncol! - ez a szlogenje a hamarosan beinduló Nóta TV-nek. A nagyváradi Tematic Cable Kft.-nek az új, magyar népzenét és nótát játszó csatorna romániai sugárzására a romániai Országos Audiovizuális Tanács (CNA) július 7-i ülésén adta meg az engedélyt.

A tervek szerint Balázs Pali, Zámbó Jimmy és a Váradi Roma Café dalai is hallhatók-láthatók lesznek a Nóta TV műsorán, de a csatorna azoknak is kedvezni kíván, akik a világzenét szeretik jobban, játszanak majd ugyanis számokat például a Besh o droMtól és a Balkán Fanatiktól is.

A Tematic Cable Kft. honlapja szerint a csatorna fő célkitűzése az, hogy "minden hagyományos magyar zenét kedvelő ember otthonába elhozza a felhőtlen mulatozás élményét".

Az adást a CNA engedélyének megfelelően műholdon keresztül sugározzák majd Romániában, amint kiderül, hogy melyik erdélyi szolgáltató vásárolja meg a csatorna sugárzásának a jogát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK