Cenzúrázzák az abortuszos rajzfilmet

Vágólapra másolva!
Az itthon is látható Family Guy egyik epizódját cenzúrázza anyacsatornája, témája, az abortusz miatt.
Vágólapra másolva!

A Magyarországon a Comedy Central csatornán látható Family Guy-t gyártó csapat főnöke, Seth MacFarlane közölte a sajtóval és a rajongókkal a San Diego-i Comic-Con rendezvényen, hogy a jövő évadra vonatkozó, érvényben lévő szerződés ellenére sem akarta az animációs sorozat anyacsatornája, hogy egy abortusszal foglalkozó epizód adásba kerüljön.

A téma természetesen főképp a vallásos tévézőket sértené, a csatorna pedig szeretné elkerülni, hogy nézőket veszítsen azért, mert egy humoros, néhol egészen idétlen és blőd rajzfilm nem ügyesen nyúl a kényes témához. Ha tényleg cenzúrázzák, akkor ez már a második eset lesz, ugyanis egy korábbi rész miatt - melyben Peter rájön, hogy zsidónak lenni sok előnnyel jár, így fiát, Christ is ezen vallás felé tereli, hátha sikeres és gazdag lesz felnőttként - szintén beavatkozott a csatorna.

A Family Guy itthon még viszonylag friss sorozat, de valójában már 1999 óta fut, három Emmyt be is zsebelt. A sztorikat is író producer, MacFarlane pedig nyerő ember a csatornánál, hiszen 100 millió dolláros szerződést írt alá a Foxszal, mely szerint 2012-ig képernyőn lesz a Family Guy és az American Dad.