Profitált a TV2 az RTL Klub elsötétítéséből

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetet nézettségben, nem jelentős előnnyel az RTL Klub nyerte a TV2 előtt. Hétfőn a mérések szerint 81 ezer készülék mutatott az RTL Fókusz-a helyett sötét képernyőt, ekkor sokan mentek át a TV2-re. A Forma-1 igen nézett volt, ahogy azt megszokhattuk.
Vágólapra másolva!

Az év 30. hetében az RTL Klub volt a legnézettebb hazai csatorna, 20,7 százalékos átlaggal. A TV2 18,9 százalékkal követi, a 9,3 százalékra csökkent m1 pedig a harmadik a listán. A 18 és 49 év közti nézőknél az MTV továbbra sem erős, a múlt héten a kereskedelmi célcsoport 5 százaléka időzött a közszolgálati egyesen, a 21,9 százalékot jegyző RTL pedig 1,8 százalékponttal előzte meg a TV2-t.

Este nyolc és fél tíz közt futnak a legnézettebb műsorok, ezek a múlt héten a Barátok közt (1,64 millió néző), az Elveszett ereklyék fosztogatói (1,25 millió) és a Fókusz (1,2 millió) voltak. Mint a számokból is látható, a szappanopera magaslott ki a többi közül, ráadásul nem is az évadzáró epizód érte el a heti csúcsot, hanem a szerdai adás. A TV2-es, ismételt kalandsorozat általában 6-700 ezer körüli - nem túl izmos - nézőszámmal próbálja kihúzni a nyarat, egy kiugró eredménye a Fókusz alatti sötétség miatt volt. A Forma-1-es Magyar Nagydíjat 1,11 millió tévéző figyelte, a legnézettebb filmet (Las Bandidas) az RTL, a legnézettebb hírműsort (Tények) a TV2 szállította. House ismétlésekkel is tud hozni egymillió tévézőt, a 112 - Az életmentők pedig kifejezetten jól termel, 28-30 százalék közt.

A kereskedelmi célcsoportban közel 40 százalékos közönségaránnyal trónol a lista élén a péntek este nyári pihenőre távozott Barátok közt, a fiataloknál a csütörtöki adás volt nagyon nézett (másnap este talán sokan már a tavak felé vetté az irányt, vagy sörkertekben pihenték ki a hetet). A TV2 esti, kalandos sorozata is jól hozott hétfőn, ekkor nem volt adás az RTL-en. A Forma-1-es futam tradicionálisan erős a fiataloknál, most 50 százalék fölött (!) volt a közönségaránya. Az új sorozatokból a Chuck 18. a listán, gyenge 20 százalékkal, a Crusoe pedig 30., és csak 18 százalék körül teljesít. Bővebben a listákon:

A legnézettebb műsorok, teljes lakosság

agb nielsen

Minden műsor a legnézettebb adással szerepel!

Forrás: AGB Nielsen