Tévéseket is díjaztak a tinik

Vágólapra másolva!
Vasárnap rendezték a Teen Choice Awards idei átadó gáláját, melyen a tinédzserek díjazták kedvenc műsoraikat, tévés személyiségeiket.
Vágólapra másolva!

Augusztus 9-én immár tizedik alkalommal adták át a Teen Choice díjait, amelyek a legnagyobb díjnak számítanak a szórakoztatóiparban - legalábbis méretüket tekintve, a díjazottak ugyanis egy-egy szörfdeszkát kapnak.

A nyerteseket 13 és 19 év közötti nézők szavazzák meg, a film, zene, divat és még sok minden más mellett a tévé területéről. Az idei díjátadón a Hannah Montana tarolt, amely nemcsak a legjobb komédiasorozat lett, de a címszereplő Miley Cyrus mellett még két színésznek hozott díjat, nagyfilmes változata pedig további két elismerést begyűjtött.

A drámai kategóriában a felnőtt fejjel kevéssé drámai Gossip Girl - Pletykafészek bizonyult a tinik kedvencének, míg a legjobb akciósorozatnak a Hősök-et választották. Az animációs sorozatok közül a SpongyaBob Kockanadrág került ki győztesen, amely - akárcsak a Teen Choice Awards - idén ünnepli tizedik születésnapját.

A Gossip Girl-ből két színészt (Chace Crawfordot és Leighton Meestert) is díjazott az ifjú közönség, de a Hősök Hayden Panettiere-je és a Smallville főszereplője, Tom Welling sem távozott üres kézzel. A nyertesek teljes listája itt olvasható.