Eltűnik a Beugró az MTV-ről is

Vágólapra másolva!
Hányattatatott sorsú műsor a Beugró, hiszen előbb a TV2-nek nem kellett, majd az MTV vette át, de itt sem marad tovább. A műsor, amit nem ciki szeretni, információink szerint a Cool tévére kerülhet - ha megegyeznek.
Vágólapra másolva!

A Beugró egy rokonszenves, tényleg szórakoztató műsorként indult a TV2-n, 2007 szilveszterén. Friss volt és szerethető, azon kevés műsorok egyike, melyen lehetett nevetni - és nem csak ideges, zavart heherészést váltott ki a nézőkből. A titok az eltalált szereplőválogatáson volt, nem véletlen, hogy ma is ugyanaz a kvartett alkotja a csapatot, nem voltak tagcserék, legfeljebb néha érkezett egy-egy vendégművész.

A TV2 aztán 2008 tavaszán jelezte, hogy nem kér többet a műsorból, mely valóban nem is hozta a ragyogó közönségarányokat. Tömegérdeklődést ugyan nem váltott ki, de akik követték, azok nagyon szerették is, így az a szinte példátlan eset fordult elő, hogy internetes petíciót írtak a rajongók a Beugró megmentésére. Nem mellesleg a péntek este 11-es kezdés is igen barátságtalan volt, ráadásul ekkor a fiatalok egy része nem is a tévé előtt dekkol, hanem vendéglátóipari egységekben múlatja az időt, feledvén a dolgos hetet, maximálisan fittyet hányva a tévéújság ajánlatára.

Az MTV érdeklődését viszont felkeltette az improvizációs színház, így 2008 őszétől a közszolgálati csatornán szerepelt Rudolf Péter, Szabó Győző, Kálloy-Molnár Péter és Pokorny Lia. Ugyanakkor a Comedy Central is lecsapott rá, így két csatorna is adta a szituációs játékokat, utóbbi ismétlésben. 2009 áprilisában aztán új időpontot kapott a műsor az m1-en, rögvest a Híradó után kezdődött, ami igazán megtisztelő, jó sáv - de már megint péntekre került, mikor a fiatalabb célcsoport egy része csak lokális kiskocsmákban elérhető.

A Beugró sorsáról senki nem nyilatkozik, az [origo] kérdezte a Cool tévét, a Filmservice-t, de csak az MTV-től kapott egy szűkszavú választ: "A Magyar Televízió őszi struktúráját most készítjük elő. Az MTV az eddig tervezett részeket levetítette. Egyelőre nem sugároz új epizódokat" - jelezték a köztévé felől. Noha ezt nem erősítette meg senki, most nem arról van szó, mint a TV2-nél: az MTV-nél a forráshiány a probléma, azaz drága a közszolgálati csatornának a produkció, míg a TV2-nek akkor még lett volna rá pénze, de nem voltak elégedettek a nézőszámmal - a jó kritika meg a kedvező reakciók pedig nem számítanak annyira egy profitmaximalizálásban érdekelt kereskedelmi cégnél.

Forrás: [origo]

Rengeteg videó itt!

A Beugró producere, a gyártó Filmservice-t vezető Kapitány Iván lapunknak idén júniusban elmondta, hogy a szándék a folytatásra mindkét fél részéről megvan, és bár szerződést még nem írtak alá, biztosra vehető, hogy az improvizációs műsor folytatódik új részekkel. Ehhez képest csalódás az MTV rövidke, ám egyértelműen negatív válasza.

Szponzorációval lehetne olcsóbbá tenni a műsort, de akkor viszont nem pálya a produkció mögé beálló cégeknek az MTV, hiszen a 18-49-es, kereskedelmi célcsoportban a köztévé kifejezetten gyengén teljesít (az elmúlt héten a teljes lakosságnál 10,4 százaléka volt, de az ötven alatti, felnőtt nézőknél csak 5 százalékos közönségarányt ért el). Ilyen szempontból tehát nem volna rossz megoldás, ha valóban a Cool venné meg újabb tévés évadra a műsort - más kérdés, hogy a nász egyelőre pletykaszintű, a tárgyalásról senki nem nyilatkozik.