Budapest TV: nincs sok hátra

Vágólapra másolva!
A hitelezők nem járultak hozzá a további, veszteséges működéshez, a Budapest Televízió Zrt. dolgozóinak pedig felmondtak.
Vágólapra másolva!

Felszámolás alatt áll a Budapest TV. A hvg.hu információi szerint a csatorna dolgozói még csütörtökön kapták meg a felmondást Kincs Lászlótól, a Budapest Investment Zrt. felszámolóbiztosától.

A 18 éve működő Budapest Televízió ellen 2009 tavaszán indult felszámolási eljárás, egy izraeli cég mellett más hitelezők is jelentkeztek, mondván, nem rendezte adósságát a csatorna. Műsorszolgáltatási díjjal, 12,5 millió forinttal is tartozik a Budapest tévé az ORTT-nek.

Augusztus 13-án sem javult a helyzet, ekkor a csatorna tulajdonosa, Bródy Péter nem akarta beengedni az épületbe a felszámolóbiztost, aki kénytelen volt rendőröket hívni. Augusztus közepéig a felszámoló tizenhárom hitelező 268 millió forint összegű követelését ismerte el és vette nyilvántartásba.

Szombat este kilenc után mindenesetre még volt valami műsorszerű képződmény a gyanútlan nézőknek rengeteg humoros és egyben igen kínos pillanatot szállító csatornán, ekkor egy úr konferálta fel az Egy szál harangvirág című dalt, papírról olvasva, Erzsi néninek ajánlva, egy mondatban három hibát vétve.