A Celebműszakot lepofozta a Barátok közt

Vágólapra másolva!
Kereskedelmi célcsoportban simán nyerte az RTL Klub az első komoly estét, amikor a nyári szabadság után elindultak az új műsorok, illetve visszatértek a szappanoperák.
Vágólapra másolva!

Augusztus utolsó napján visszatért a két nagy kereskedelmi tévé szappanoperája, az RTL a Vacsoracsata új sorozatát indította, a TV2 pedig rögvest két új műsorral rajtolt. Mint a grafikonon is látható, már az RTL-es Híradó is nézettebb volt a Tények-nél, a gasztroműsor pedig - ha nem is sokkal - megverte Vágó új kvízét, a Párbaj-t. Mint várható volt, nem nevesincs, "z"-kategóriás celebekkel adta a főzőshow-t az RTL, hanem inkább mélyen zsebébe nyúlt, hogy a Heti hetes hat szereplője kóstolgassa egymás főztjét.

A Jóban Rosszban és a 35,7 százalékos közönségarányt hozott Fókusz közt már jelentősebb volt a különbség, de a Celebműszak és a Barátok közt már valóságos szakadék tátongott. A szappanopera reklámblokkja alatt ugyan nőtt a TV2 nézettsége, de amint visszatértek Berényiék, a célcsoport jó része ment is vissza az RTL Klubra.

Forrás: [origo]

Forrás: AGB Nielsen. Nézze nagyban itt!

A TV2 este tíz után - ha már a főműsoridőt elvesztette - nagyjából döntetlenre hozta a késői órákat, a Gyilkos számok már tartotta magát az első két, fordulatos évadhoz képest egyre laposabb Szökés-sel szemben.

Számokra lebontva, a teljes lakosságnál a BK vitte az estét, 2 millió 41 ezer nézővel, a Fókusz 1,54, a Vacsoracsata 1,18 millió nézőt érdekelt. A TV2-nél a Jóban Rosszban 1,24 milliót ért el, a Párbaj 973 ezret. A hírműsorok közel egyformán teljesítettek, az RTL-es Híradó-ra 962 ezren, a Tények-re 930 ezren figyeltek.