Michael J. Foxot is díjazták a Creative Arts Emmy-n

Vágólapra másolva!
Kiosztották a Creative Arts Emmy díjait, melyekkel a főműsoridőben futó tévés produkciók háttérmunkásait ismerik el.
Vágólapra másolva!

A 61. Creative Arts Emmy átadó gáláján 72 díjat osztottak ki főként technikai kategóriákban, a hangmérnököktől kezdve a sminkesekig. Néhány olyan elismerést is itt adtak át, amely a szélesebb közönség érdeklődésére is számot tarthat, például a legjobb vendégszereplőnek vagy a legjobb animációs sorozatnak, realitynek járó díjakat.

A vígjátéki kategóriában Tina Fey (A stúdió) és Justin Timberlake kapta a legjobb vendégszereplőnek járó díjat: mindketten a Saturday Night Live-ban tűntek fel, előbbi Sarah Palint parodizálta. Emellett elismerték Michael J. Fox teljesítményét, aki a Ments meg! öt epizódjában játszott egy cinikus tolószékest; a hölgyek közül Ellen Burstynt jutalmazták a Különleges ügyosztály-beli alakításáért.

Az animációs sorozatok kategóriájában a South Park egyik epizódja, illetve a Fosterék háza képzeletbeli barátoknak zsebelte be az elismerést, a legjobb - nem animációs - gyerekprogramnak a Wizards of Waverly Place bizonyult. A realityk közül az Intervention-t díjazták, amely minden adásban valamilyen függőségben szenvedő beteget mutat be. A nyertesek teljes listája itt olvasható, a főbb kategóriák (színészek, forgatókönyvírók stb.) Emmy-díjait szeptember 20-án adják át.