A legrosszabb tévés párok

Vágólapra másolva!
Mulder és Scully, Dempsey és Makepeace, a Simlis és a Szende: csupa olyan pár, amelyekre szívesen emlékszünk egy-egy tévésorozatból, hisz tagjaik remekül kiegészítették egymást. Vannak azonban olyan kettősök is, akiknél valami érezhetően nem működik, a néző egyszerűen nem érti, hogy miért vannak együtt, illetve képtelen annak drukkolni, hogy jöjjenek már végre össze. Belőlük válogattunk, természetesen igen szubjektívan.
Vágólapra másolva!
Michael és Sara, A szökés

Számunkra tökéletesen működésképtelennek tűnik Michael Scofield és Sara Tancredi kapcsolata, ahol a vonzódásnak, kémiának szinte semmi jelét nem látjuk. A fiút játszó Wentworth Millert amúgy sem színészi képességei miatt szeretjük (már ha egyáltalán), de hogy egy szerelmes pillantást sem képes eljátszani, az már felettébb különös: Sarára a legjobb esetben is úgy néz, mintha valami érdekes, kissé ijesztő dolgot látna, rosszabb pillanataiban meg úgy, mintha épp a gyomorrontásával küszködne. Csókjaik sem a legforróbbak, csekkolhatjuk az alábbi összeállításon:


* * *

Mónika és Imre, Barátok közt

Kertészék lánya és Novákék nevelt fia nem a Barátok közt "törzspárja", de egy ideig együtt voltak a történet szerint. Bár az Imrét játszó Kinizsi Ottó az életben is idősebb nőt választott (Barátok közt-beli kolléganőjét, Deutsch Anitát), karakteréről mégsem tudjuk elképzelni ugyanezt - igazából nem is az ő részéről, hanem a többet megélt, jóval tapasztaltabb Mónikáéról, aki az életben valószínűleg megenné reggelire a fiút. Miután a lány egy ideig Barta Zsolttal is együtt volt, még nehezebb elhinni, hogy utána a rendes, ámde pipogya Imit választotta.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Klinszky Gábor

* * *

Alma és Laci, Szomszédok

Alma (Fehér Anna) első barátja a Szomszédok-ban Sudár László (Epres Attila) volt, aki később már csak az Alkotás presszó főpincéreként domborított a sorozatban. Talán Horváth Ádám is azt érezte, hogy nem illik össze ez a páros, a szép és rendes lány meg a tutyimutyi, vörös hajú fiú, aki még akkor sem lép közbe, amikor Almát egy részeg vendég molesztálja a presszóban:


* * *

Chloe és Jimmy, Smallville

Chloe Sullivan hosszú ideig szerelmes Clark Kentbe, vagyis az ifjú Supermanbe, de miután az nem viszonozza érzelmeit (csupán legjobb barátjának tekinti), a lány másfelé fordul. Új választottja, a fényképészként dolgozó Jimmy Olsen azonban nemcsak hogy nem rendelkezik különleges képességekkel, de határozottan unalmas is - miközben Chloe végig sugárzó, élettel teli marad.

Forrás: CW Network

* * *

Dawson és Jennifer, Dawson és a haverok

A Smallville-ben látottakhoz hasonló a viszony Dawson Leery és gyerekkori barátja, Joey (vagyis Josephine) Potter között. A két fiatal sokáig a legjobb barátokként kezelik egymást, bár időről időre belegabalyodnak saját érzelmeikbe. A helyzetet nem könnyíti meg, hogy a kisvárosba érkezik egy új lány, Jennifer Lindley, akivel Dawson egyből összejön - mi pedig azóta sem értjük, miként választhatta a kacsaszájú szőkeséget a bájos Joey (a Tom Cruise-ról akkor még legfeljebb csak álmodozó Katie Holmes) helyett.

Forrás: Sony Pictures

* * *

Rachel és Joey, Jóbarátok

Rachel és Ross, Monica és Chandler - a legtöbbünk számára bizonyára ők jelentik a Jóbarátok párjait, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egy időre Rachel és Joey is összejöttek, vagyis inkább csak próbálkoztak ilyesmivel. Viszonyuk egy félreértésből indult (a Ross által Rachelnek vett gyűrű Joey kezébe került, a lány pedig azt hitte, hogy Joey akarja őt megkérni), és szerencsére nem is tartott sokáig.

tv.com

* * *

Izzie és Denny, Grace klinika

A Television Without Pity nevű, egyedi hangvételű tévés blog mindenféle kategóriában kiosztja saját díjait (Tubey Awards), így a Relationships, vagyis Kapcsolatok témája sem maradhat ki. A legjobb páros idén a Csillagközi romboló kettőse, Bill Adama admirális és Laura Roslin elnök lett, a legrosszabb pedig Izzie és Denny a Grace kliniká-ból. Hogy miért, azt megtudhatja, ha az egérrel kijelöli az üresen hagyott részt - persze csak ha nem zavarja, hogy előre kiderül egy-két dolog a sorozatból: Denny ugyanis halott, míg Izzie él és virul - pontosabban nem virul annyira, hisz épp betegsége miatt hallucinálja a férfit. Persze ez csak később derül ki, a fura kapcsolat addig is számos nézőt kiakaszt.

Forrás: ABC

* * *

Jack és Kate, Lost

A legrosszabb tévés párok versenyében a Television Without Pity saját kiemeltje Jack és Kate kettőse volt - Izzie-t és Dennyt az olvasók szavazták meg "győztesnek". Amíg Jacknek az évadok alatt fokozatosan halványul a jófiú-imázsa, addig Kate egyre veszti el korábbi vadócságát, csúsznak el egymás mellett. A szökevény nőt határozottan jobban szerettük Sawyer mellett, kettejük kapcsolata jóval izgalmasabb volt - különben is, egy olyan sorozatba, ahol ennyi rejtély, megoldandó kérdés van, minek még számos szerelmi szál is?

Forrás: ABC