Kártalanítják a Megasztár sok szavazóját

Vágólapra másolva!
Kártalanítja a TV2 Megasztár 4 nevű tehetségkutató műsorában felesleges szavazatokat leadó nézőket a TV2 és a műsort készítő Interaktív Kft.
Vágólapra másolva!

A Gazdasági Versenyhivatal még idén februárban indított eljárást, mivel a versenyhatóság észlelte, hogy a Megasztár 4 nyolcadik döntőjében egyes tájékoztatások megtéveszthették a nézőket. A show 2008. december 6-i adásában a szavazás szabályai hirtelen megváltoztak, ezzel a zsűri által eleve továbbjuttatott versenyzőre leadott szavazatok feleslegessé váltak. A szavazó ennek ismeretében akár dönthetett volna úgy is, hogy egyáltalán nem szavaz senkire, illetve úgy, hogy a három versenyző közül a másodikként preferált kedvencét támogatja szavazatával.

A GVH előzetes álláspontjának kézhezvételét követően a TV2 és a gyártó, Interaktív Kft. vállalta, hogy az érintett szavazói körnek a szavazataik kapcsán okozott költségeket visszatérítik. Az érintett szavazókat erről közvetlenül értesítik a vállalkozások SMS-ben, illetve telefonhívással. Emellett a TV2 honlapján, illetve teletextes oldalán is nyilvános közleményben hívják fel a figyelmet a visszatérítési lehetőségre.

Az esetről bővebben itt írtunk.