Új kórházsorozat, mentős hétköznapok

Vágólapra másolva!
A lapunkat is kiadó Origo Zrt. Life Network tévécsatornája számos, magyarul még nem látott tartalommal indul hétfőn. Öt műsorba néztünk bele: akad köztük igen humoros, sokkoló, de könnyed, felvilágosító jellegű is.
Vágólapra másolva!

A szeptember 28-án induló Life Network öt központi pillérre építette fel a struktúrát. Foglalkozik babás-mamás történetekkel, tehát gyerekneveléssel, téma még a fogyókúra, és a plasztikai sebészetről is beszélnek, celebekkel vagy nélkülük. Lesz szexközpontú műsor, mely felvilágosító jellegű, és igyekszik humorral közelíteni a témához, továbbá a kórházas realityk is megjelennek a struktúrában. Ötöt néztünk ki előre, eddig egyiket sem adta hazai csatorna.

Harley Kórház

2008-as angol sorozat a Harley Street: akárcsak a többi, klinikán játszódó társ esetében, itt is keverednek a magánéleti szálak a mindennapi szolgálatban látott kegyetlen jelenetekkel, akad némi humor, de hamar lefittyed a száj, mikor újabb, sürgősen ellátandó páciens - s ezáltal megoldásra váró probléma - érkezik. A sorozat egyévados, idén augusztusban ért véget Angliában, főszereplői Kim Medcalf, Suranne Jones, Paul Nicholls. A sztori fikció, a hely nem: a Harley Street egy létező utca Londonban, ahol kifejezetten sok a fogorvos, a rendelő, magánklinika.

Forrás: [origo]

+ + +

Ciki vagy nem ciki: beteg vagy

Az Embarrassing Illness érkezik ezzel a címmel magyar képernyőre (kint a Channel 4 adja), ebben három fiatal angol orvos járja Nagy-Britanniát. A vállalkozókat megvizsgálják, és nem szívbajosak, elmondják nekik, ha riasztó a vérnyomás, ronda a bőrbetegség vagy romlik a szem. A készítők az emberi érzésekre mennek rá, és nemcsak szembesítik a járókelőt a bajjal, hanem megoldást is adnak mellé.

Forrás: [origo]

+ + +

Bizarr vészhelyzet

Egy 2008-as, Amy Gairdner rendezte reality, természetesen angol, és olyan eseteket mutat be, melyek valóban megtörténtek, de sokszor a kórházban dolgozók is erősen megrökönyödtek, mert nem hitték volna, hogy egy adott tárgyat mennyi mindenre lehet használni, hányféle testnyílásba lehet elhelyezni. Van itt piócás kezelés, emberre ráolvadó, műszálas nadrág, bohóckodó, cirkuszi törpe, ki becsípte péniszét egy porszívóval. A nyílt törések vagy a hatalmas szöggel átszúrt ujjak ezek után szinte már kellemes látványnak tűnnek.


+ + +

Parazitakommandó

A Helyszínelők híveinek jöhet be. Bogarakra, baktériumokra, bolhákra vadásznak ebben a mikroszkópot is gyakran igénybe vevő, vicces realityben. Rufus Hound a főnök, de van mellette mikrobiológus szakértő is, mikor a teherautó vontatta mobillabor a helyszínre ér. Az egyik részben például a Hooligans Swamp nevű punkegyütteshez látogat a csapat Bristolba, mert a négyfős banda rettentő koszban, dzsuvában él, ennek megfelelően gyakran betegek. Poratkából 200 ezer van átlagosan egy ágyban, itt ez megvan egymillió is. Tetvekkel, legyekkel osztozik a rozzant kéglin a vidám kis csapat, és a szakértők döbbennek meg inkább azon, hogy fekáliás szennyeződés található a számítógépes játék kapcsológombján, továbbá egy találomra kiválasztott zoknin. Láthatóvá lesz az embert körülvevő, addig láthatatlan világ.


+ + +

Szexakadémia

Mindent a szexről - de ruhában. A műsor reality, Sex Skolen címmel gyártották Dániában. Párok ücsörögnek egy osztályteremben, ahol egy vérbő, vöröses hajú nővel beszélik át szexuális életüket, gyakori pirulás és kuncogás mellett. Osztályozzák egymást előjátékból, csábításból, romantikus hajlamból, majd házi feladatot kapnak, amiről másnap aztán lehet beszélni a fegyelmezetlen, kacarászó osztály előtt.