Hazahívja az MTV Bombera Krisztinát

Vágólapra másolva!
Az MTV további megszorításokra kényszerül, így felmondja hírügynökségi szerződését a CNN-nel, és Bombera Krisztinát is hazahívja New Yorkból.
Vágólapra másolva!

Az [origo] kérdésre az MTV-nél megerősítették, hogy a Magyar Televízió anyagi helyzete miatt felmondja megállapodásait külföldi tévékkel és hazai hírügynökségekkel is. A hírigazgatóságot is elérte a válság, ezért az MTV felmondja a szerződést egyes hírügynökségekkel és külföldi tartalomszolgáltatókkal, köztük a CNN amerikai hírtelevízióval, vagy a Híradó előtt a világ több pontjáról élőképeket adó Earth Tv-vel.

Hivatalos közleményt még nem adott ki az MTV, de várhatóan a hírműsorokat készítő igazgatóság felmondja több külsős újságíró szerződését is, és hazahívják New York-i tudósítójukat, Bombera Krisztinát. A brüsszeli tudósítói posztot azonban továbbra is fenntartják, Vígh Zoltán jövőre is hetente többször jelentkezik az Európai Bizottság és az Európai Tanács üléseiről és beszámol az Európai Parlament munkájáról. A hírt elsőként az Index közölte.