Sándor Pált ünnepli az MTV

Vágólapra másolva!
A neves filmrendező, Sándor Pál hetvenéves, a Magyar Televízió három filmjét adja le ez alkalomból.
Vágólapra másolva!

Sándor Pál a magyar filmgyártás egyik klasszikus alakja, akit a közönség és a szakma is elismer: magyar kitüntetései (például a Kossuth-díj vagy az Érdemes művész cím) mellett a Herkulesfürdői emlék-ért megkapta a Berlini Filmfesztivál Ezüst Medvéjét, Cannes-ból pedig a filmkritikusok díját vihette haza a Szerencsés Dániel-ért.

A Magyar Televízió most 70. születésnapja alkalmából köszönti a rendezőt, három filmjét is leadja a hétvégén, illetve az azt követő hétfőn. Elsőként a Régi idők focija kerül adásba az m1-en, október 17-én 13.10-kor: a Mándy Iván írásából készített szatíra főhőse egy mosodás, Minarik Ede (Garas Dezső), aki mindenáron győzelemre akarja vezetni focicsapatát, a Csabagyöngye FC-t.

Szintén Garas Dezső az egyik főszereplője a Ripacsok-nak, melynek slágere, az Egyedül nem megy, legalább olyan fontos jelenete a magyar filmtörténetnek, mint amennyire Minarik Ede a meghatározó figurája. A Kern Andrással egy háromlábú nadrágban előadott számot (és persze a film többi részét) október 19-én 22.20-tól tekinthetjük meg, ugyancsak az m1-en.

A közbenső napon 22.00-tól az m2 adja Sándor Pál harmadik klasszikusát, a Szabadíts meg a gonosztól!-t, amelyben ismét láthatjuk Garas Dezsőt és Kern Andrást is - sőt ez a film is Mándy Iván egyik művéből készült. A második világháború végén járunk, Kern karaktere ellop egy kabátot, a többiek pedig a nyomába erednek, de a háború poklában végül sokkal többet veszítenek egy kabátnál.