Ekkora pofont még nem kapott a Tv2

Vágólapra másolva!
Szombat este, főműsoridőben, célcsoportban 43,3 százalékot ért el az RTL Klub, míg a Tv2 csak 11,5 százalékra volt képes a 18 és 49 éves kor közti nézőknél. Évek óta nem volt ekkora különbség a két nagy csatorna nézettsége között.
Vágólapra másolva!

Szombat este, főműsoridőben 43,2 százalékot jegyzett az RTL Klub, és csak 11 százalékot ért el a Tv2 a teljes lakosságnál. A kereskedelmi célcsoportban, tehát az ötven alatti, felnőtt nézőknél közel 32 százalékpontnyi különbség volt a két tévé közt. A tinédzsereknél, a harminc alatti nézőknél volt különösen erős az RTL.

A csatorna a célcsoportban már a Piedone, a zsaru című, számtalanszor vetített klasszikussal húzott el délután, majd a Híradó verte a Tények-et, a Fókusz Plusz a Megallán-t. A bakikkal és sérülésekkel tarkított, élőben először jelentkező Csillag születik 51,4 százalékot jegyzett, miközben a Tv2 Az első lovag című kalandfilmjének ismétlésére nagyjából ötödannyian voltak kíváncsiak. Késő este a Volt egyszer egy Mexikó is simán verte az Atomtámadás című filmet, ennek címe a hangulatot is megalapozta a csatorna székháza környékén.

agb

Nézze nagyban itt!

A főműsoridőben elért 11,5 az elmúlt évek negatív rekordja a Tv2-nél (a Film+ közel hetet jegyzett), az RTL Klubon adott vb-döntő alatt volt legutóbb hasonló differencia a két nagy kereskedelmi tévé közt.