Tévésorozatból lesz tananyag a Harvardon

Vágólapra másolva!
A Harvard Egyetem szociológiaprofesszora a Drót-ról indít kurzust a következő tanévben.
Vágólapra másolva!

Október 29-én zajlott a Harvard Egyetemen egy panelbeszélgetés, melynek keretében a Drót színészei beszéltek a nagyvárosok szociológiai problémáiról, az egyenlőtlenségről és az elszegényedésről. A sorozat a baltimore-i élet bemutatásával ásott az amerikai társadalom mélyére, realista ábrázolásmódjával sok rajongót szerzett.

"A Drót többet tett azért, hogy megértsük a városi szegénységet kialakító rendszert, mint bármely nyomtatott tanulmány" - lelkesedett a Harvard szociológiaprofesszora, William J. Wilson, aki a beszélgetés nyomán egy komplett kurzust indítana a Drót-ról, pontosabban az abban megjelenő problémákról.

Tanórái elvileg el is indulhatnak a jövő évben, miután a tervre az afro-amerikai tanulmányok tanszékének vezető professzora, Evelyn B. Higginbotham is áldását adta. A Harvard saját újságjának, a Harvard Crimsonnak már több hallgató is nyilatkozott, akik alig várják a kurzus elindulását.

Nem ez az első eset egyébként, hogy a Drót-ot tananyagként használják valahol: a panelbeszélgetésen jelen volt a New Haven-i Albertus Magnus College oktatója, Sarah V. Chase is, aki közösségi vezetési programjában esettanulmányként vetíti a sorozat egyes epizódjait.